Rageofhonor Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Kupiłem w Biedronce sok jabłkowy tłoczony. Niestety w składzie oprócz soku jest też witamina C jako przeciwutleniacz (120 mg/l). Obawiam się że może to negatywnie wpłynąć na proces fermentacji. Chcę użyć drożdży Spirit Ferm French Cider. Czy ktoś już robił taką fermentację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Nie. Fermentacja będzie normalna. Ale lepiej wypij sok i kup bez witaminy C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rageofhonor Opublikowano 5 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 9 litrów soku. Będzie ciężko. Dlaczego taka rada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MINIAK Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Nie wiem czemu W ilościach spożywczych to nie ma wpływu na fermentację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 9 litrów soku. Będzie ciężko. Dlaczego taka rada?Ta witamina C mi nie posmakowała. Taka sztuczna jakaś. Zobaczymy latem jak będzie smakować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rageofhonor Opublikowano 5 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Już się zaczynam bać. Bo mam dosyć wrażliwy smak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Piłem nie nagazowane prosto z fermentora. Skrzywiłem się od tej witaminy C. We wcześniejszych cydrach tego nie miałem. Zobaczymy jak się nagazuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 6 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Może witamina C ograniczy utlenienie piwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 6 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Nie wiem jak to jest w cydrach, ale w ipach dodaje się witamine C, aby dłużej piwo było świeże. I miało dłużej zajebisty aromat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się