Karol Kondracki Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Witam na wstępnie zaczne ze dopiero to mój pierwszy browar. Więc tak na pierwszy browar wybrałem Sweet Stout 14°BLG zestaw (ze strony twojbrowar.pl ) drożdże Danstar Nottingham wszystko zrobiłem zgodnie z instrukcją . Drożdże dodane w temperaturze ok. 20 stopni .Piwo Robiłem w Niedziele 29,03 30.03 1 dzień fermentowało bardzo aktywnie 31.03 2 dzień aktywnie 01.04 3 dzień nie widzę reakcji Temperatura w baniaku 19-23 stopnie w baniaku piwo ma sie fermentować od 8-14 dni Moje pytanie brzmi następująco co może być przyczyną braku fermentacji ? czy fermentacja może się wznowić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkkr Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Fermentacja trwa dalej... Na przyszłość staraj się fermentować w niższej temperaturze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SynMojegoStarego Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Na przyszłość proszę o teoretyczne zapoznanie się ze sztuką, a także ze znaczeniem pewnych wyrazów. Poczytaj na necie, bo masz czas, jak przebiega fermentacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi