Karol Kondracki Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Witam na wstępnie zaczne ze dopiero to mój pierwszy browar. Więc tak na pierwszy browar wybrałem Sweet Stout 14°BLG zestaw (ze strony twojbrowar.pl ) drożdże Danstar Nottingham wszystko zrobiłem zgodnie z instrukcją . Drożdże dodane w temperaturze ok. 20 stopni .Piwo Robiłem w Niedziele 29,03 30.03 1 dzień fermentowało bardzo aktywnie 31.03 2 dzień aktywnie 01.04 3 dzień nie widzę reakcji Temperatura w baniaku 19-23 stopnie w baniaku piwo ma sie fermentować od 8-14 dni Moje pytanie brzmi następująco co może być przyczyną braku fermentacji ? czy fermentacja może się wznowić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkkr Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Fermentacja trwa dalej... Na przyszłość staraj się fermentować w niższej temperaturze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SynMojegoStarego Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Na przyszłość proszę o teoretyczne zapoznanie się ze sztuką, a także ze znaczeniem pewnych wyrazów. Poczytaj na necie, bo masz czas, jak przebiega fermentacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się