Jump to content

Piwo przestało fermentować


Recommended Posts

Witam 

na wstępnie zaczne ze dopiero to mój pierwszy browar. 

Więc tak   na pierwszy browar wybrałem Sweet Stout 14°BLG zestaw (ze strony twojbrowar.pl )  drożdże Danstar Nottingham  wszystko zrobiłem zgodnie z instrukcją . 

Drożdże dodane w temperaturze ok. 20 stopni  .Piwo Robiłem w Niedziele 29,03

30.03 1 dzień fermentowało bardzo aktywnie 

31.03 2 dzień aktywnie  

01.04 3 dzień nie widzę reakcji 

 

Temperatura w baniaku  19-23 stopnie 

w baniaku piwo ma sie fermentować od 8-14 dni 

 

Moje pytanie brzmi następująco co może być przyczyną braku fermentacji   ?  czy fermentacja może się wznowić ? 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.