coorchee Posted April 22, 2020 Share Posted April 22, 2020 Cześć Witam wszystkich Po dość długim odkładaniu tematu postanowiłem wystartować z warzeniem własnego piwa . Mam nadzieję że stopniowo poznam wszytkie tajniki tej sztuki ! Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted April 22, 2020 Share Posted April 22, 2020 Powodzenia i dużo frajdy z tego bałaganu. Pozdrowienia z Wildy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zamyślony Posted April 22, 2020 Share Posted April 22, 2020 Heyo! Powodzonka w warzeniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piwosz86 Posted April 22, 2020 Share Posted April 22, 2020 2 godziny temu, zasada napisał: Pozdrowienia z Wildy! Kurczę zawsze myślałem, że z okolic Malty, skoro browar "... / Maltańskie" Link to comment Share on other sites More sharing options...
coorchee Posted June 9, 2020 Author Share Posted June 9, 2020 Hej - tak wpisałem sobie Poznań ale wyprowadziłem się z Naramowic jakieś 6 lat temu ... dzieki temu mam dedykowane pomieszczenie przerobione z kotłowni w domku w Szczytnikach i Borówcu pod Poznaniem nie słyszalem żeby ktoś warzył - może będe pierwszy ? 6 warek juz za mną ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nike21 Posted June 12, 2020 Share Posted June 12, 2020 Witaj. 6 warek to już coś. Jak z zacieraniem to jeszcze lepiej. W Borówcu mam działkę sezonową, ale tam nie warzę. Pozdro z Piątkowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielaq Posted June 16, 2020 Share Posted June 16, 2020 Pozdrowienia z Lubonia. Ja dopiero po dwóch warkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coorchee Posted June 22, 2020 Author Share Posted June 22, 2020 W sobotę zabutelokwane 39 L w zasadzie to półtora warki - jedna była "współdzielona" Z racji tego że jestem chemikiem z wykształcenia , technologiem z zawodu i zajmuję się napojami od kilkunastu lat to jakbym zaczął od kitu to by mnie śmiechem zabili koledzy po fachu. Wielu z nich skończyło fermentację na technologi spożywczej.... Trochę jakby zupę z torebki ugotować . Kompletuję sprzęt i pewnie na 40L trzeba przejść bo sąsiedzi mnie dopadli.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
coorchee Posted June 22, 2020 Author Share Posted June 22, 2020 W dniu 12.06.2020 o 17:33, nike21 napisał: Witaj. 6 warek to już coś. Jak z zacieraniem to jeszcze lepiej. W Borówcu mam działkę sezonową, ale tam nie warzę. Pozdro z Piątkowa. nike21 Ty warzysz małe warki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nike21 Posted June 23, 2020 Share Posted June 23, 2020 Zawsze celuję w 25 litrów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts