Jump to content

Cześć

coorchee

Recommended Posts

Cześć

Witam wszystkich 

Po dość długim odkładaniu tematu postanowiłem wystartować  z warzeniem własnego piwa .

Mam nadzieję że stopniowo poznam wszytkie tajniki tej sztuki !

Pozdrawiam

• 1 month later...

Hej - tak wpisałem sobie Poznań ale wyprowadziłem się z Naramowic  jakieś 6 lat temu ...  dzieki temu mam dedykowane pomieszczenie przerobione z kotłowni w domku :)

w Szczytnikach i Borówcu pod Poznaniem nie słyszalem żeby ktoś warzył - może będe pierwszy ? ;)

6 warek juz za mną !

Witaj. 6 warek to już coś. Jak z zacieraniem to jeszcze lepiej. W Borówcu mam działkę sezonową, ale tam nie warzę. Pozdro z Piątkowa.

W sobotę zabutelokwane 39 L w zasadzie to półtora warki - jedna była "współdzielona" ;)

Z racji tego że jestem  chemikiem z wykształcenia , technologiem z zawodu i zajmuję się napojami od kilkunastu lat to jakbym zaczął od kitu to by mnie śmiechem zabili koledzy po fachu.

Wielu z nich skończyło fermentację na technologi spożywczej....

Trochę jakby zupę z torebki ugotować .

Kompletuję sprzęt i pewnie na 40L trzeba przejść bo sąsiedzi mnie dopadli....

W dniu 12.06.2020 o 17:33, nike21 napisał:

Witaj. 6 warek to już coś. Jak z zacieraniem to jeszcze lepiej. W Borówcu mam działkę sezonową, ale tam nie warzę. Pozdro z Piątkowa.

nike21 Ty warzysz małe warki ?