coorchee Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Cześć Witam wszystkich Po dość długim odkładaniu tematu postanowiłem wystartować z warzeniem własnego piwa . Mam nadzieję że stopniowo poznam wszytkie tajniki tej sztuki ! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Powodzenia i dużo frajdy z tego bałaganu. Pozdrowienia z Wildy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamyślony Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Heyo! Powodzonka w warzeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwosz86 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 2 godziny temu, zasada napisał: Pozdrowienia z Wildy! Kurczę zawsze myślałem, że z okolic Malty, skoro browar "... / Maltańskie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coorchee Opublikowano 9 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Hej - tak wpisałem sobie Poznań ale wyprowadziłem się z Naramowic jakieś 6 lat temu ... dzieki temu mam dedykowane pomieszczenie przerobione z kotłowni w domku w Szczytnikach i Borówcu pod Poznaniem nie słyszalem żeby ktoś warzył - może będe pierwszy ? 6 warek juz za mną ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Witaj. 6 warek to już coś. Jak z zacieraniem to jeszcze lepiej. W Borówcu mam działkę sezonową, ale tam nie warzę. Pozdro z Piątkowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielaq Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Pozdrowienia z Lubonia. Ja dopiero po dwóch warkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coorchee Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 W sobotę zabutelokwane 39 L w zasadzie to półtora warki - jedna była "współdzielona" Z racji tego że jestem chemikiem z wykształcenia , technologiem z zawodu i zajmuję się napojami od kilkunastu lat to jakbym zaczął od kitu to by mnie śmiechem zabili koledzy po fachu. Wielu z nich skończyło fermentację na technologi spożywczej.... Trochę jakby zupę z torebki ugotować . Kompletuję sprzęt i pewnie na 40L trzeba przejść bo sąsiedzi mnie dopadli.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coorchee Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 W dniu 12.06.2020 o 17:33, nike21 napisał: Witaj. 6 warek to już coś. Jak z zacieraniem to jeszcze lepiej. W Borówcu mam działkę sezonową, ale tam nie warzę. Pozdro z Piątkowa. nike21 Ty warzysz małe warki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zawsze celuję w 25 litrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi