coorchee Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Cześć Witam wszystkich Po dość długim odkładaniu tematu postanowiłem wystartować z warzeniem własnego piwa . Mam nadzieję że stopniowo poznam wszytkie tajniki tej sztuki ! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Powodzenia i dużo frajdy z tego bałaganu. Pozdrowienia z Wildy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamyślony Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Heyo! Powodzonka w warzeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwosz86 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 2 godziny temu, zasada napisał: Pozdrowienia z Wildy! Kurczę zawsze myślałem, że z okolic Malty, skoro browar "... / Maltańskie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coorchee Opublikowano 9 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Hej - tak wpisałem sobie Poznań ale wyprowadziłem się z Naramowic jakieś 6 lat temu ... dzieki temu mam dedykowane pomieszczenie przerobione z kotłowni w domku w Szczytnikach i Borówcu pod Poznaniem nie słyszalem żeby ktoś warzył - może będe pierwszy ? 6 warek juz za mną ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Witaj. 6 warek to już coś. Jak z zacieraniem to jeszcze lepiej. W Borówcu mam działkę sezonową, ale tam nie warzę. Pozdro z Piątkowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielaq Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Pozdrowienia z Lubonia. Ja dopiero po dwóch warkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coorchee Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 W sobotę zabutelokwane 39 L w zasadzie to półtora warki - jedna była "współdzielona" Z racji tego że jestem chemikiem z wykształcenia , technologiem z zawodu i zajmuję się napojami od kilkunastu lat to jakbym zaczął od kitu to by mnie śmiechem zabili koledzy po fachu. Wielu z nich skończyło fermentację na technologi spożywczej.... Trochę jakby zupę z torebki ugotować . Kompletuję sprzęt i pewnie na 40L trzeba przejść bo sąsiedzi mnie dopadli.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coorchee Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 W dniu 12.06.2020 o 17:33, nike21 napisał: Witaj. 6 warek to już coś. Jak z zacieraniem to jeszcze lepiej. W Borówcu mam działkę sezonową, ale tam nie warzę. Pozdro z Piątkowa. nike21 Ty warzysz małe warki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zawsze celuję w 25 litrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się