Barycz Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Dzisiaj około 1 w nocy dodałem drożdże, postawiłem w temperaturze ok.20 stopni. Dzisiaj wygląda to tak jak na zdjęciu. To infekcja? W internecie widziałem że powinna być widoczna biała piana. U mnie za górze zebrał się "muł" z plamkami białej piany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuuu Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Wszystko jest w porządku. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Barycz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Do infekcji masz dedykowany temat: https://www.piwo.org/forums/topic/20185-infekcje-wszystkie-problemy-z-tym-związane/page/157/#comments Wygląda normalnie. Barycz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skazi Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Biała piana to już była, przespałeś ją. Barycz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy ĄĘ Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 57 minut temu, skazi napisał: Biała piana to już była, przespałeś ją. Bardzo możliwe. W 20 stopniach już pewnie większość roboty wykonana. ? Barycz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 10 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 (edytowane) W dniu 9.05.2020 o 15:26, skazi napisał: Biała piana to już była, przespałeś ją. Jak w ciągu 14 godzin suszone drożdźe miały by się podzielić i przejść przez fermentację burzliwą ?? Edytowane 10 Maja 2020 przez fotohobby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barycz Opublikowano 14 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Minął tydzień, czyli zaraz będę kończył fermentację burzliwą. Na powierzchni widać coś podobnego do pleśni (?), zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skazi Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 1 minutę temu, Barycz napisał: Minął tydzień, czyli zaraz będę kończył fermentację burzliwą. Na powierzchni widać coś podobnego do pleśni (?), zdjęcie Mi to wygląda na resztki drożdży i pozostałości po pianie. Barycz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barycz Opublikowano 14 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 1 minutę temu, skazi napisał: Mi to wygląda na resztki drożdży i pozostałości po pianie. Dziękuję bardzo, z bliska nie wygląda jak pleśń, jednak kolor mnie zaniepokoił pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barycz Opublikowano 14 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Dodam jeszcze, że jest kwaśne i gorzkawe, na tym etapie powinno tak smakować? (Jasne pszeniczne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się