Jump to content

Pils z brewkitu


Recommended Posts

Witam, właśnie uwarzyłem pierwsze piwko z brewkitu. Czech pils z gozdawy + ekstrakt słodowy. Zadałem drożdże  Fermentis Saflager W34/70. Fermentuje w temperaturze 10-12 stopni. Po jakim czasie piwo będzie się nadawało do rozlewu ? Do refermentacji użyje dropsów.

Link to comment
Share on other sites

33 minuty temu, Paweł Kapała napisał:

Witam, właśnie uwarzyłem pierwsze piwko z brewkitu. Czech pils z gozdawy + ekstrakt słodowy. Zadałem drożdże  Fermentis Saflager W34/70. Fermentuje w temperaturze 10-12 stopni. Po jakim czasie piwo będzie się nadawało do rozlewu ? Do refermentacji użyje dropsów.

 

Jaki ekstrakt początkowy? Te 10-12°C to pewnie temperatura otoczenia? W takiej temperaturze fermentacja pewnie koło 3 tygodni, plus lagerowanie, które pewnie odpuścisz.

Rozlew najwcześniej, gdy blg nie spada przez kilka dni.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.