Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 5 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 (edytowane) Hej Chcę zmienić palnik 1.5kW (starego typu płytka) na indukcję 2kW a później zmienić również garnek z 17 na 37l... Stąd pytanie: czy ta kuchenka z linku nie ma jakiejś ukrytej wady biorąc pod uwagę nasze zastosowanie? Np. czy nie wyłącza się sama po 2h i koniec grzania? Garnek docelowy będzie miał <> 37cm średnicy więc pewnie będzie kawałek wisiał nad panelem kontrolnym, albo garnek będzie musiał być przesunięty do tyłu i częściowo wystawał... Wytrzyma ta chińszczyzna te 40kg niesymetrycznego obciążenia? https://allegro.pl/oferta/plyta-indukcyjna-kuchenka-elektryczna-2000w-timer-9397318100 Patrzyłem za 3000kW ale są tylko wielokrotnie droższe, odpada... Jakub Edytowane 5 Lipca 2020 przez Rolnik Sam w Dolinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaschels Opublikowano 5 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Na 17 będzie ok, na więcej może być mało. Ja mam 3,5 kW I 25 litrów aż tak szybko nie grzeje Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 5 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Ale ja nie o moc pytałem. Moc jaka jest każdy widzi - większych (za normalną kasę) nie ma i nie będzie ;( Nie wydam 700-800zł żeby mieć 3kW, już bym wolał taboret gazowy kupić... 2000W + odpowiednia izolacja wystarczy, tym bardziej że leję do gara wode 50stC z kranu... Jakub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tangomagic Opublikowano 5 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Ta kuchenka ma bardzo małe pole grzewcze, tak na oko to 12cm. Esperanza to importer najtańszego sprzętu AGD i RTV. Poza tym nie ma twardych dowodów na ukryte wady ale nie sądzę, że praca na tym sprzęcie będzie przyjemna. Lepiej dozbieraj i kup na olx używaną 3,5kw. Teraz sporo restauracji zamyka się i czasami pojawiają się ładne sztuki nawet po 200pln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 5 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 12cm średnicy tylko? No to kiszka - właśnie o takie informacje chodziło, dzięki J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 5 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 11 godzin temu, Rolnik Sam w Dolinie napisał: 2000W + odpowiednia izolacja wystarczy Na garnek 37 litrów na 100% będzie za mało. Grzeję 2kw garnek 25 litrów i jest na styk. Popatrz jeszcze na kuchenkę z IKEA TILLREDA. Ona większe pole grzewcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
330ml Opublikowano 5 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 9 godzin temu, Rolnik Sam w Dolinie napisał: 12cm średnicy tylko? No to kiszka Potwierdzam te 12cm, choć moja kuchenka to "Filipiak" czyli dobra firma, a moc kuchenki to 2kW, mnie służy ona tylko do warzenia i jest wystarczająca do warek 20 litrowych. Automatycznie wyłącza się po ok 4 godz. ciągłej pracy (jeśli dobrze pamiętam), ale wystarczy ją ponownie załączyć i grzeje dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 6 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 (edytowane) Ta mi się wydawało, że ten "filipiak" to taka sama chińszczyzna, tylko z nadrukiem Wygląda na to, że będę musiał przenieść warzenie docelowych warek do domu na WSI Tam mam butlę gazową 11kg, stoi pełna i czeka na COŚ Kupić taboret i warzyć na świeżym powietrzu... Tylko zacząć muszę od zrobienia dobrej izolacji dla fermentora, żeby nie kupować kolejnej kiepskiej lodówki turystycznej... Styropian na szczęście mam PS. Alternatywnie wrócić do pomysłu kupna warnika 3kW jak się trafi... J. Edytowane 6 Lipca 2020 przez Rolnik Sam w Dolinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaschels Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Lub za 200-300 zł szukać używanej indukcyji 3,5 kW.To są podobne wartości, jak chce kupić porządny palnik, wraz stojakiem pod gar. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 6 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Pewnie łatwiej będzie Yeti złapać J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymbarck Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Jeśli masz za małą moc, możesz się wspomóc dodatkową grzałką zanurzeniową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaschels Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Ja szukałem ok 2 miesięcy i się trafiła. Prawie nowa. Polecam zwykła hendi bo można sterownik podłączyć Mam też grzałkę zanurzeniowa i to dobry pomysł. Bardzo przyspiesza procesMożesz kupić indukcje 2kw i do tego duża grzałkę nurkowa. A kroki robić poprzez dodanie wrzątku. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 8 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 No to chyba załatwiłem temat kompromisowo - kupiłem warnik nierdzewny 60l / 2500W Coś takiego: Kawał zbiornika Sprawdzam właśnie jak szybko gotuje 25l wody... Będę go lekko przerabiał - na pewno zmienię kranik, bo oryginał to kiepski żart. Początkowo będę go używał po prostu jako grzejnik wody i gar warzelny, a później może BIAB albo wiadro filtracyjne do środka.... Się zobaczy... j. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi