Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 8 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Czy macie sprawdzony zawór czerpalny do zamontowaniu na cienkiej ściance nierdzewnego warnika? Najlepiej z gwintem 3/4 żeby ew. sraczwężyk nakręcić... Taki zawór musi mieć płaskie powierzchnie z miejscem na uszczelki, nakrętka najlepiej cienka jak ta: Wiecie o co biega Podpowiedzcie gdzie kupić... Na allegro nie widzę w Castoramie też nie... Jakub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 8 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Albo przepust 3/4 na 1/2 tyle że nierdzewka / chromowany? https://allegro.pl/listing?string=przepust 3%2F4&bmatch=baseline-al-product-eyesa2-engag-dict45-hou-1-3-0605 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 8 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 4 godziny temu, Rolnik Sam w Dolinie napisał: sprawdzony zawór czerpalny Może zamiast czerpalnego, to zawór kulowy. Taki dostaniesz bez problemy zarówno 3/4 jak i 1/2. Z zaworem 3/4 może być problem ze szczelnością ze względu na krzywiznę ścianki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OxyMoLot Opublikowano 8 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 ja zamontowałem kiedyś taki w warniku a'la lidl z nierdzewki i daje radę. Kupiony w pospolitym markecie budowlanym. Z racji tego, że ścianki warnika nie są bardzo grube to u mnie nie było problemów ze szczelnością. W razie "w" można dać uszczelkę silikonową od wewnątrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 9 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 (edytowane) 9 godzin temu, Gawron napisał: Może zamiast czerpalnego, to zawór kulowy. Taki dostaniesz bez problemy zarówno 3/4 jak i 1/2. Z zaworem 3/4 może być problem ze szczelnością ze względu na krzywiznę ścianki. No nie musi być czerpalny, może być jakikolwiek - problem tylko w zamontowaniu w cienkiej, wiotkiej w sumie ściance. Zawór musi mieć dłuższy gwint i dwie płaskie, większe nakrętki żeby dało się użyć uszczelek... W tym główny problem... Z krzywizną ścianki można sobie poradzić - klocek drewniany, młoteczek i pięć minut delikatnego pukania Wystarczyłoby takie coś, zaznaczyłem kluczową część: q Edytowane 9 Lipca 2020 przez Rolnik Sam w Dolinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwosz86 Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 3 godziny temu, Rolnik Sam w Dolinie napisał: No nie musi być czerpalny, może być jakikolwiek Może coś w tym stylu: https://pl.aliexpress.com/item/32821913406.html Tam od wewnątrz gara ten zawór przykręca się tulejką, ale myślę, że jakbyś chciał mieć również gwint od środka, to możesz zamiast tej tulejki użyć nakrętki z nierdzewki, coś w tym stylu: https://allegro.pl/oferta/nakretka-nierdzewna-niska-1-2-7373835574 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 7 godzin temu, Piwosz86 napisał: Może coś w tym stylu: https://pl.aliexpress.com/item/32821913406.html Tam od wewnątrz gara ten zawór przykręca się tulejką, ale myślę, że jakbyś chciał mieć również gwint od środka, to możesz zamiast tej tulejki użyć nakrętki z nierdzewki, coś w tym stylu: https://allegro.pl/oferta/nakretka-nierdzewna-niska-1-2-7373835574 Mam dokładnie takie rozwiązanie w swoich garach i sprawdza się wyśmienicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 9 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 No tak, tylko teraz na zakupy od chinoli czeka sie dwa miesiące i co drugi nie przychodzi Musze wystrugać coś z części dostępnych za rogiem... J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary86 Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Wszystko zależy od rodzaju przesyłki, a akurat w linku który został podany mamy Aliexpress Standard Shipping gdzie można wybrać wysyłkę do paczkomatu, która idzie 2 tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 no to może w kraju, nawet u jednego sprzedającego: zawór kulowy 1/2 nypel króciec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 9 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 To nie rozwiązuje problemu stabilnego i szczelnego zamontowania zaworu w cienkiej ściance... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 11 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 (edytowane) Sprawa załatwiona w najbliższym shitmarkcie. Nypel redukcyjny 3/4 na 1/2 i uszczelka silikonowa od środka, cokolwiek 1/2 od zewnątrz. Ja wziąłem kolanko bo chcę zawór mieć blisko ścianki, a nie żeby sterczał na pół metra Docelowo będzie tak odrazu pompka obiegowa więc ma być przy ścianie. https://photos.app.goo.gl/enAbYFNvdJUHg1qF6 J. Edytowane 11 Lipca 2020 przez Rolnik Sam w Dolinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 4 godziny temu, Rolnik Sam w Dolinie napisał: https://photos.app.goo.gl/enAbYFNvdJUHg1qF6 To to stal nierdzewna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 11 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Nie - to chromowany mosiądz J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 No tak właśnie mi się wydawało po zdjęciach. Jeśli tylko do wody to ok. Do brzeczki/piwa nie za bardzo. Kwaśne środowisko nie lubi się z mosiądzem i chromoniklem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 11 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Znowu jakaś nowa teoria? J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 (edytowane) Linki w tym poście, poczytaj i sam zdecyduj. I może jeszcze np. to Edytowane 11 Lipca 2020 przez Mibor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 12 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 (edytowane) Nic konkretnego tam nie ma ale dzięki J. Edytowane 12 Lipca 2020 przez Rolnik Sam w Dolinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmPiwerko Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Cześć szukam warnika(jakiś 30l) do wysładzania chciałbym aby w warniku można byłoby zamontować kran kulowy. Ktoś coś poleca? :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi