kubik2233 Posted July 11, 2020 Share Posted July 11, 2020 (edited) Witam, właśnie minęło mi równe 30 h po pierwszej warce, i zaglądnąłem pod wieko i moim oczom ukazał się taki widok: Na moje oko to są resztki chmielin, ale się nie znam więc pytam - czy takie coś może być? Czy to zgarnąć delikatnie, czy zostawić tak jak jest? No i przede wszystkim co to jest? Filtrowałem filtratorem z oplotu, i sądząc po ilości osadu jaka przez niego nie przeszła to i tak 90% wszystkiego odfiltrowałem, a po przelaniu brzeczka była w miarę klarowna. Za wszelką pomoc z góry dziękuję Edited July 11, 2020 by kubik2233 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert87 Posted July 11, 2020 Share Posted July 11, 2020 Piękna czapa drożdży, plus osady białkowe, chmieliny i takie tam wszystko jest okWysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
punix Posted July 11, 2020 Share Posted July 11, 2020 24 minuty temu, kubik2233 napisał: Witam, właśnie minęło mi równe 30 h po pierwszej warce, i zaglądnąłem pod wieko i moim oczom ukazał się taki widok: Na moje oko to są resztki chmielin, ale się nie znam więc pytam - czy takie coś może być? Czy to zgarnąć delikatnie, czy zostawić tak jak jest? No i przede wszystkim co to jest? Filtrowałem filtratorem z oplotu, i sądząc po ilości osadu jaka przez niego nie przeszła to i tak 90% wszystkiego odfiltrowałem, a po przelaniu brzeczka była w miarę klarowna. Za wszelką pomoc z góry dziękuję Jest dobrze. Zostawić na minimum 10 dni do następnego zaglądania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik2233 Posted July 12, 2020 Author Share Posted July 12, 2020 Dzięki za pomoc, nieco mnie uspokoiliście Link to comment Share on other sites More sharing options...
BROWAR KWARTA Posted July 12, 2020 Share Posted July 12, 2020 Nie zaglądać, nie otwierać, kontrolować temperaturę. Robert87 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts