kubik2233 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 (edytowane) Witam, właśnie minęło mi równe 30 h po pierwszej warce, i zaglądnąłem pod wieko i moim oczom ukazał się taki widok: Na moje oko to są resztki chmielin, ale się nie znam więc pytam - czy takie coś może być? Czy to zgarnąć delikatnie, czy zostawić tak jak jest? No i przede wszystkim co to jest? Filtrowałem filtratorem z oplotu, i sądząc po ilości osadu jaka przez niego nie przeszła to i tak 90% wszystkiego odfiltrowałem, a po przelaniu brzeczka była w miarę klarowna. Za wszelką pomoc z góry dziękuję Edytowane 11 Lipca 2020 przez kubik2233 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Piękna czapa drożdży, plus osady białkowe, chmieliny i takie tam wszystko jest okWysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 24 minuty temu, kubik2233 napisał: Witam, właśnie minęło mi równe 30 h po pierwszej warce, i zaglądnąłem pod wieko i moim oczom ukazał się taki widok: Na moje oko to są resztki chmielin, ale się nie znam więc pytam - czy takie coś może być? Czy to zgarnąć delikatnie, czy zostawić tak jak jest? No i przede wszystkim co to jest? Filtrowałem filtratorem z oplotu, i sądząc po ilości osadu jaka przez niego nie przeszła to i tak 90% wszystkiego odfiltrowałem, a po przelaniu brzeczka była w miarę klarowna. Za wszelką pomoc z góry dziękuję Jest dobrze. Zostawić na minimum 10 dni do następnego zaglądania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik2233 Opublikowano 12 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Dzięki za pomoc, nieco mnie uspokoiliście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROWAR KWARTA Opublikowano 12 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Nie zaglądać, nie otwierać, kontrolować temperaturę. Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się