Jump to content

Odfermentowanie brzeczki na 5 BLG


Recommended Posts

Witam, zrobiłem już 13 warek z zacieraniem. Ciągle się uczę. Jednak chciałbym Was zapytać co idzie mi nie tak. Robiłem różne style ale odfermentowanie zwykle zchodzi mi 5 BLG. Trzymam temperatury zacierania +-2-3 stopnie, temperatury fermentacji stałe zależne od stylu. Drożdże z firmy Fermentis. Macie jakieś podpowiedzi aby zejść z BLG? Trzymać niższe temperatury niż w przepisie aby brzeczka była bardziej fermentowalna czy skupić się na drożdżach (ilość). Zawsze daję jedną saszetkę.

Link to comment
Share on other sites

Niestety brak podstawowych informacji takich jak temperatury zacierania, BLG brzeczki, ilość brzeczki, użyte drożdże, czas fermentacji, temperatury fermentacji, sposób mierzenia odfermentowania. Każda warka jest inna, więc nikt ci złotego środka nie poda.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.