Skocz do zawartości

Odfermentowanie brzeczki na 5 BLG


djartek1988

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zrobiłem już 13 warek z zacieraniem. Ciągle się uczę. Jednak chciałbym Was zapytać co idzie mi nie tak. Robiłem różne style ale odfermentowanie zwykle zchodzi mi 5 BLG. Trzymam temperatury zacierania +-2-3 stopnie, temperatury fermentacji stałe zależne od stylu. Drożdże z firmy Fermentis. Macie jakieś podpowiedzi aby zejść z BLG? Trzymać niższe temperatury niż w przepisie aby brzeczka była bardziej fermentowalna czy skupić się na drożdżach (ilość). Zawsze daję jedną saszetkę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Niestety brak podstawowych informacji takich jak temperatury zacierania, BLG brzeczki, ilość brzeczki, użyte drożdże, czas fermentacji, temperatury fermentacji, sposób mierzenia odfermentowania. Każda warka jest inna, więc nikt ci złotego środka nie poda.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.