fauster Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Witam, Mam zamiar uwarzyć dwa piwa lekkie i mocniejsze. Z lżejszego chciałbym pobrać gęstwę i zadać ją na piwo cięższe, więc muszę najpierw zająć się piwem słabszym. Z drugiej strony mogę skorzystać z wysłodzić mocniejszego piwa do zatarcia lżejszego i teraz pytanie. Ile taka brzeczka może "poczekać" na gotowanie, czy nie będzie problemu jak postawię ją na 2 tyg i zajmę się nią później? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Nie ma szans, jak nie przegotujesz to skiśnie , jak zostawisz przegotowaną to dzikie drożdże są nią zajmą. Uwarz lekkie piwo i przefermentuj, pozyskanej gęstwy powinno wystarczyć na mocarza i na cieńkusza z "odpadów". fauster 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Jakby przegotowac i zlać gorące do szczelnie zamkniętego pojemnika może byłyby szanse, ale też jestem zdania poprzednika, szkoda babrania. A dodatkowo będziesz mieć jeszcze jedno piwo fauster 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się