Jump to content

przechowywanie brzeczki


Recommended Posts

Witam,

Mam zamiar uwarzyć dwa piwa lekkie i mocniejsze. Z lżejszego chciałbym pobrać gęstwę i zadać ją na piwo cięższe, więc muszę najpierw zająć się piwem słabszym. Z drugiej strony mogę skorzystać z wysłodzić mocniejszego piwa do zatarcia lżejszego i teraz pytanie. Ile taka brzeczka może "poczekać" na gotowanie, czy nie będzie problemu jak postawię ją na 2 tyg i zajmę się nią później?

Link to comment
Share on other sites

Nie ma szans, jak nie przegotujesz to  skiśnie , jak zostawisz przegotowaną to dzikie drożdże są nią zajmą. Uwarz lekkie piwo i przefermentuj, pozyskanej gęstwy powinno wystarczyć na mocarza i na cieńkusza z "odpadów".

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.