fauster Posted August 19, 2020 Share Posted August 19, 2020 Witam, Mam zamiar uwarzyć dwa piwa lekkie i mocniejsze. Z lżejszego chciałbym pobrać gęstwę i zadać ją na piwo cięższe, więc muszę najpierw zająć się piwem słabszym. Z drugiej strony mogę skorzystać z wysłodzić mocniejszego piwa do zatarcia lżejszego i teraz pytanie. Ile taka brzeczka może "poczekać" na gotowanie, czy nie będzie problemu jak postawię ją na 2 tyg i zajmę się nią później? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mibor Posted August 19, 2020 Share Posted August 19, 2020 Nie ma szans, jak nie przegotujesz to skiśnie , jak zostawisz przegotowaną to dzikie drożdże są nią zajmą. Uwarz lekkie piwo i przefermentuj, pozyskanej gęstwy powinno wystarczyć na mocarza i na cieńkusza z "odpadów". fauster 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
x1d Posted August 19, 2020 Share Posted August 19, 2020 Jakby przegotowac i zlać gorące do szczelnie zamkniętego pojemnika może byłyby szanse, ale też jestem zdania poprzednika, szkoda babrania. A dodatkowo będziesz mieć jeszcze jedno piwo fauster 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts