wojtasw77 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Witam Moja kolejna warka to piwo pszeniczne z zestawu na bazie słodów z HOMEBREWING. Temperatury są wysokie więc musiałem skonstruować "lodówkę" z płyt styropianowych+ mrożone pety z wodą. W ten sposób mam we wnętrzu ok. 20°C. Niestety moje zapasy z poprzednich warek (STOUT, BELGIAN PALE ALE) zniknęły. Moi znajomi degustując moje wyroby byli wprost "wniebowzięci" , a mi rumieniec wylał się na twarz słysząc pochwały. Temat piwa domowego wciągnął mnie na dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtasw77 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Mrożone pety robią swoje temperatura na fermentorze 17°C . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Piwowarstwo wciąga Proponuję założyć swój wątek tutaj http://www.piwo.org/forum/f41-Zapiski-piwowarow-domowych.html i w jednym opisywać swoje przygody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się