Skocz do zawartości

Praca drożdży (Kveik M12)


Radi_wroc

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, tamtomasz napisał:

Myślę, że możesz się zrelaksować i założyć, że wszystko jest w porządku.

To nie z obawy, a bardziej jako ciekawostka. Przez tyle lat nie widziałem takiego efektu. Normalnie to czasem poleci jakaś gromadka do góry a czasem spadnie... a tu jakby tam wirówka była.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

1 minutę temu, Radi_wroc napisał:

po 36 godz leżą grzecznie na dnie :), idę sprawdzić ile zjadły.

 

U mnie było podobnie. Pewnie główną burzliwą zakończyły, ale ja bym się wstrzymał z otwieraniem wiadra jeszcze przez parę dni ;) 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 11 miesięcy temu...

Nigdzie nie mogę znaleźć jakiegoś konkretnego tematu odnośnie tych drożdży. Doświadczyliście przy ich pracy siarkowych aromatów? Robię na nich kwasa i nie wiem czy czasem zapach kwaśnego piwa nie uwypukla za bardzo siarki która wydostaje się z fermentora.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.