Radi_wroc Opublikowano 29 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Hej, sporo piwa juz uwarzyłem, jednak takiej pracy drożdży nie uświadczyłem. Nawet, gdyż wpadł mi pomysł pt. "konwekcja", zmierzyłem temp. z góry, dołu a nawet spod spodu, wszędzie 30st. (wiadra stoja w kotłowni) Podpowiecie coś. VID_20200929_135452.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 29 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 (edytowane) Ja tak miałem z Gozdawa OGA9 w 20+. Film żonie nakręciłem. Piwo poszło w kanał ale przy kwejkach to chyba nie grozi. Edytowane 29 Września 2020 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radi_wroc Opublikowano 29 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 4 minuty temu, tamtomasz napisał: Myślę, że możesz się zrelaksować i założyć, że wszystko jest w porządku. To nie z obawy, a bardziej jako ciekawostka. Przez tyle lat nie widziałem takiego efektu. Normalnie to czasem poleci jakaś gromadka do góry a czasem spadnie... a tu jakby tam wirówka była. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwosz86 Opublikowano 30 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Też miałem taką wirówkę ostatnio na kveikach Ale drobinki były dużo mniejsze. Widać całkiem to normalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radi_wroc Opublikowano 30 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 po 36 godz leżą grzecznie na dnie , idę sprawdzić ile zjadły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwosz86 Opublikowano 30 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 1 minutę temu, Radi_wroc napisał: po 36 godz leżą grzecznie na dnie , idę sprawdzić ile zjadły. U mnie było podobnie. Pewnie główną burzliwą zakończyły, ale ja bym się wstrzymał z otwieraniem wiadra jeszcze przez parę dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radi_wroc Opublikowano 30 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 nie ma tyle czasu, próbuję metody kolegi bart3q - "W 3 dni od ziarna do szklanki". Wzbudził ciekawość moją :). Jak nie pójdzie po mej myśli, to postoi i dofermentuje w kegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skazi Opublikowano 30 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Kveiki tak mają ? VID_20200509_095743.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa użytkownika Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Nigdzie nie mogę znaleźć jakiegoś konkretnego tematu odnośnie tych drożdży. Doświadczyliście przy ich pracy siarkowych aromatów? Robię na nich kwasa i nie wiem czy czasem zapach kwaśnego piwa nie uwypukla za bardzo siarki która wydostaje się z fermentora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się