albmal Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Hej Mam pytanko o słód jak w temacie. Dostałem go w prezencie 5 kg i chciałbym go wykorzystać, ale jako że nie miałem jeszcze do tej pory do czynienia za bardzo ze słodami karmelowymi/specjalnymi nie bardzo wiem czego się po nim spodziewać A konkretnie, planuję uwarzyć jakieś belgijskie blond ale i zastanawiam się czego mogę oczekiwać po dodaniu go do zasypu w proporcji ok 2-3%. I w sumie drugie pytanie natury ogólnej - czy można bezkarnie zastępować jasne słody karmelowe ciemniejszymi, ale za to w mniejszych proporcjach? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 10 minut temu, albmal napisał: I w sumie drugie pytanie natury ogólnej - czy można bezkarnie zastępować jasne słody karmelowe ciemniejszymi, ale za to w mniejszych proporcjach? Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Wygooglaj sobie Weyermann Aroma Wheel. Fajnie przedstawiona intensywność aromatów wnoszonych przez słód. U nas użyta tego homebeer: https://homebeer.pl/pl/p/Slod-Special-W-Weyermann/1035 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albmal Opublikowano 12 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 ekstra! dzięki wielkie za odpowiedzi! Weyermann Aroma Wheel rzeczywiście super to przedstawia! Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się