Skocz do zawartości

Rozlew z kega w temp. 16-18°C


pablo

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zakegowanego koelscha. Refermentacja w kegu od 3 miesięcy. Czas na degustację i niedługo na spożycie :)

 

Czy uda się w miarę sensownie serwować piwo z kega w temperaturze 16-18°C, czy jednak muszę kombinować z lodówką?

Przy takiej temperaturze, jakie parametry rozlewu polecacie?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mnie też się wydaje, że to będzie raczej produkcja piany. To piwo już stoi dość długo, więc bedzie samo od siebie mocno nagazowane. po ochłodzeniu dałbym maks 1,5 bara gazu. Zawsze jak będzie za słabo nagazowane możesz podkręcić.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.