zielony07 Opublikowano 18 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Mętność widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Ba Opublikowano 20 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 (edytowane) Nie. Jest kryształ klarowne. Zaparowanie kufla i drozdze nie mają 100% sedymentacji stąd ten efekt przy laniu. Teraz jeszcze po 2 tygodniach jest już inne piwo - piana lepsza, drobna i stabilna, piwo generalnie jest lagerem a w zasadzie pilsem bo goryczka jest dość duża, nie ma kompletnie żadnych estrów ani aromatów owocowych, klarowne jak pils na w34/70 (jeszcze go mam więc porównałem). Trochę nie taki był zamiar. Faktyczna temperatura fermentacji wynosiła 11 st C mimo 13 st C otoczenia - zmierzyłem termometrem ręcznym w czasie burzliwej kolejną tą samą warkę więc dało to taki a nie inny efekt. Więc podsumowując na pewno nie jest piwo w stylu. K97 nadają się do lagera. Edytowane 22 Czerwca 2021 przez Piotr Ba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się