dziedzicpruski Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 No to tak to wygląda, normalny słód grodziski z vikinga, a wędzonka jest ewidentnie torfowa,ne szczęście nie bardzo, da się pic, po prostu torf to nie mój klimat kompletnie i jak Ponimirski chama, ja torf wyczuje przez ścianę. No i o co chodzi, jedyne co mi przychodzi do głowy, ze wędzili coś torfem, potem dębem i ten torf został, piwo nie jest absolutnie walnięte (jakby ktoś infekcje wietrzył), zrobiłem 3 piwa na tym i każde ma ten torf . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 A sam słód jak pachnie? Używałem go kilka razy i nigdy takiego problemu nie było, może kiepska partia, a może po prostu sklep pomylił słody? Choć nie kojarzę pszenicznego wędzonego torfem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 23 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Słód też miał chyba ten zapach delikatnie (nie wwąchiwałem się), teraz to nie stwierdzę bo zużyłem wczoraj resztki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi