labeo Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Cześć, Jestem przed zakupem gara (mam nadzieję w tym miesiącu). Chciałbym zacząć od piwa na gotowych słodach do samodzielnego chmielenia czy ktoś może pomóc w doborze składników (lub jakiś gotowy kit tego rodzaju, od jakiego piwa zacząć?). Nie mogę na razie znaleźć takiego wątku (pewnie jeszcze nie ogarnąłem forum), większość tematów ogarnia całość ze słodami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 (edytowane) Rozumiem, że chcesz warzyć z ekstraktów. Przykładowe receptury znajdziesz tu: https://wiki.piwo.org/Kategoria:Receptury_z_ekstraktów A przede wszystkim tu: Edytowane 4 Lutego 2021 przez fotohobby labeo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 W wielu sklepach piwowarskich są dostępne gotowe zestawy surowców wraz z instrukcją - na początek są dobrym rozwiązaniem. Po kilku warkach warto się zabrać za samodzielne kompletowanie składników. Możesz też poszukać receptur, ale warto wiedzieć, co się robi i dlaczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
labeo Opublikowano 6 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 W dniu 4.02.2021 o 18:09, fotohobby napisał: Rozumiem, że chcesz warzyć z ekstraktów. Przykładowe receptury znajdziesz tu: https://wiki.piwo.org/Kategoria:Receptury_z_ekstraktów A przede wszystkim tu: Dziękuję, dokładnie o to mi chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi