george1255 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Butelkowanie. "Najmilsza" rzecz w całym procesie tworzenia piwa. Szykowanie butelek, rozlew, kapslowanie... Zastanawiam się nad kegowaniem. Ale nie mam o tym pojęcia. Chciałbym abyście potowerdzili moje wyobrażenia albo wybili mnie z błędnego myślenia. Robię piwko, jest przefermentowane, gotowe do butelkowania. Wlewam do kega 10-20l, napełniam Co2, mieszam aby gaz wszedł w piwo i gotowe. Kiedy chce podpinam wyszynk i sobie popijam. I tak kilka rodzajów piw. Czy dobrze myślę?Czy istnieją takie kegi 10-20l wielokrotnego użytku? Nakierujcie mnie w tym temacie. Pozdro Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 W skrócie tak to wygląda. Jest sporo w dziale sprzęt o kegowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronelius Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Masz kegi pepsi 9L,11L i 18,9 L - nierdzewka Masz kegpety 11L, 20 L i 30L - plastyk/pet Są inne kegi 5L czy 6 L - nierdzewka Poszukaj jest dużo info na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george1255 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Czy kegpety są wielokrotnego użytku? Wychodzą najtaniej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 2 godziny temu, george1255 napisał: Czy kegpety są wielokrotnego użytku? Wychodzą najtaniej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Teoretycznie nie, praktycznie można je wykorzystać ponownie. Ja używam myjąc i napełniając przez głowicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekvideo Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Ja używam takich : https://www.olx.pl/d/oferta/pet-keg-20-litrow-lampa-CID628-IDIHYQ5.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=3 mają odkręcany fitting i jest łatwo umyć i napełniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 W dniu 16.04.2021 o 16:51, darekvideo napisał: mają odkręcany fitting Do jakie głowicy ten fitting? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekvideo Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Do głowicy płaskiej, A. Ale ja kupowałem we Wrocławiu, w grudniu. Te wyglądają tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george1255 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Teoretycznie nie, praktycznie można je wykorzystać ponownie. Ja używam myjąc i napełniając przez głowicę. Zdradzisz jak myjesz je i płuczesz przez głowice? Masz jakiś filmik?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 2 godziny temu, george1255 napisał: Zdradzisz jak myjesz je i płuczesz przez głowice? Masz jakiś filmik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi