bardakon Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Dzień dobry, w sobotę robię Witbiera z zestawu: https://piwnykraft.pl/pl/p/Witbier-11-BLG/400 W planie mam po skończonej fermentacji podzielić je na pół i 10l zabutelkować a do 10 dodać pulpę z mango lub ananasy świeże (albo to i to do dwóch "piątek"). Pytanie czy witbier się do tego nadaje. Rok temu zrobiłem tak z Hefeweizenem i wyszło rewelacyjnie, a teraz chcę zmienić styl "bazy". Pytanie zasadnicze jest takie czy witbier się do tego nadaje, bo widzę że ma przyprawy Kolendra - 15 g, Curacao - 15 g. A szkoda zepsuć jeżeli ktoś wie z góry że to przekreśli efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Eksperymenty zawsze są dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pingwinho Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Uważam, że do tych owoców które podałeś (mango, ananas), ale też brzoskwiń i moreli style pszeniczne są najlepsze. Uwarzony dawno temu właśnie wit z mango był chyba moim najszybciej rozchodzącym się piwem. bardakon 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się