Skocz do zawartości

Czy przy 1/4 drożdzy piwo ma jakieś szase?


Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Warzę swoją drugą warkę (IPA 20.5 BLG) i jeden z domowników niechcący wylał 3/4 drożdży podczas rehydratacji. Czy jest w ogóle jakikolwiek sens zostawić piwo na fermentację, czy wylać już teraz? Nie mam żadnych drożdzy zapasowych oprócz piekarniczych oczywiście. 

Z góry dziękuję za pomoc!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dokup drożdże jak najszybciej, jeżeli nie dasz rady jutro, to zagotuj brzeczkę 10-15 minut i postępuj jakby nic się nie stało.

20blg to bardzo dużo, potrzeba  kilka paczek drożdży (skoro nie piszesz domyślam się, że 20l).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.