luluspac Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Witam, Warzę swoją drugą warkę (IPA 20.5 BLG) i jeden z domowników niechcący wylał 3/4 drożdży podczas rehydratacji. Czy jest w ogóle jakikolwiek sens zostawić piwo na fermentację, czy wylać już teraz? Nie mam żadnych drożdzy zapasowych oprócz piekarniczych oczywiście. Z góry dziękuję za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 dokup drożdże jak najszybciej, jeżeli nie dasz rady jutro, to zagotuj brzeczkę 10-15 minut i postępuj jakby nic się nie stało. 20blg to bardzo dużo, potrzeba kilka paczek drożdży (skoro nie piszesz domyślam się, że 20l). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 10 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Można popytać piwowarów z okolicy, może akurat ktoś ma zapas albo gęstwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się