MarcEs Opublikowano 15 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 Panie i Panowie,Dziś wieczorem mam zamiar pochylić się nad bitterem, wiem, że powinienem użyć wody twardej.Którą wodę z marketu polecacie do bittera? Dzięki Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 15 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 41 minut temu, MarcEs napisał: Panie i Panowie, Dziś wieczorem mam zamiar pochylić się nad bitterem, wiem, że powinienem użyć wody twardej. Którą wodę z marketu polecacie do bittera? Dzięki Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka 99% wody w polskich kranach jest twarda, więc lej kranówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcEs Opublikowano 15 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 99% wody w polskich kranach jest twarda, więc lej kranówkę. Woda w moim kranie jest raczej średniej jakości Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 15 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 W którymś wątku o wodzie wrzucałem linka do zestawienia parametrów wód sklepowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa użytkownika Opublikowano 15 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 Wybierz wodę źródlaną, która będzie miała Ca powyżej 40, SO więcej niż Cl i tyle. Jeżeli coś źle napisałem, proszę kolegów z większym doświadczeniem praktycznym o delikatną korektę mojej wypowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcEs Opublikowano 15 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 W którymś wątku o wodzie wrzucałem linka do zestawienia parametrów wód sklepowychprzeglądałem go, sporo mi pomogł. Najlepsza według teorii bylaby krynica minerale. Z tym, że raczwj jej nie dostanę. Kupię więc taką, ktora bedzie miała optymalny poziom Na, Mg, Cl natomias Ca podbiję gipsem.Dzięki PanowieWysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi