pero Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Tak jak w temacie wątku, zakupiony kocioł chwilę pracuje i się wyłącza. Sprawdzałem różne konfigurację na wyłączonej pompie, przy zmniejszonej mocy kociołka i zawsze ten sam efekt - trochę grzeje i się wyłącza. 2 dni temu na test wlałem około 15 l wody (kocioł ma 65 litrów) i wszystkie ustawione programy przeszły bez problemu. Ma ktoś pomysł co może być nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Willow Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Czym prędzej odsyłaj i nie grzeb - muszą wymienić na gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pero Opublikowano 7 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Już po warzeniu. Prawdopodobną przyczyna problemu było przypalenie na dnie. Zacieranie w końcu zrobiłem starą metodą w garnku. Natomiast chmielenie było znów w kociołku po uprzednim wyczyszczeniu ale na zmniejszonej mocy grzałki. Pytanie do was na jakiej mocy grzałki zacieracie? A na jakiej chmielicie? U mnie max moc to 3000kW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Godzinę temu, pero napisał: Już po warzeniu. Prawdopodobną przyczyna problemu było przypalenie na dnie. Zacieranie w końcu zrobiłem starą metodą w garnku. Natomiast chmielenie było znów w kociołku po uprzednim wyczyszczeniu ale na zmniejszonej mocy grzałki. Pytanie do was na jakiej mocy grzałki zacieracie? A na jakiej chmielicie? U mnie max moc to 3000kW. Najprawdopodobniej masz rację. Przypalenie zależy bardziej od śruty, im więcej mąki tym łatwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Willow Opublikowano 8 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 Ach, w ten sposób. Pierwszy post sugerował, że właśnie kupiłeś i nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pero Opublikowano 8 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 28 minut temu, Willow napisał: Ach, w ten sposób. Pierwszy post sugerował, że właśnie kupiłeś i nie działa. Bo tak jest Widać muszę jeszcze się sprzętu nauczyć, stąd pytanie do innych na jakich mocach grzejecie w poszczególnych etapach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 8 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 11 minut temu, pero napisał: Widać muszę jeszcze się sprzętu nauczyć, stąd pytanie do innych na jakich mocach grzejecie w poszczególnych etapach... Mam model Brauheld Pro 45 litrów, moc opisuję w notatkach. W wątku poświęconym kociołkom znajdziesz więcej, ale trzeba poszukać. pero 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi