grzesiuu Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Szukałem dobrych środków do usunięcia z elewacji zielonkawego nalotu. Z opinii różnych ludzi, dowiedziałem się, że pewne skuteczne środki oparte na chlorze zostały usunięte z rynku dyrektywami unijnymi, a te co są to są słabe. Zastanawia mnie zrobienie mocniejszego roztworu nadwęglanu np. 10g na 1l i zastosowanie go na elewację. Dodam, że jako środek silnie utleniający likwiduje pleśń, grzyby itd. Jak myślicie, czy ten pomysł będzie dobry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Godzinę temu, grzesiuu napisał: pewne skuteczne środki oparte na chlorze zostały usunięte z rynku dyrektywami unijnymi, a te co są to są słabe Niekoniecznie. U mnie użyto Tenzi Moss (zawiera związek chloru) i efekt jest super. Spokojnie dostaniesz w necie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Oxi wykorzystywałem w tym celu wewnątrz pomieszczen z powodzeniem. A środki na chlorze są chyba dostępne normalnie w sklepach budowlanych, ja kupowalem w Mrowka PSB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BumBum Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Podchloryn sodu kup i zrób własny roztwór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi