Skocz do zawartości

Danstar London ESB


zasada

Rekomendowane odpowiedzi

Na forum nie mają własnego tematu, pojawiły się bodaj w zapiskach trzech browarów: @dirk gently@manowar@knurek

 

HBT mają duży wątek, na którego początku jestem i jedno czego się na razie dowiedziałem, to że odfermentowuja słabo (jak Windsory).

 

W tygodniu przyjdą do mnie i zastanawiam się co dalej z impulsywnym zakupem zrobić.

 

Koledzy coś pamiętają, coś opowiedzą o nich?

 

edit: zmiana znaku w porównaniu z Windsorami.

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z moich doświadczeń wynika, że odfermentowują znacznie niżej niż Windsory i minimalnie niżej niż S-04. Chyba najbliżej im pod kątem odfermentowania do Lallemand English Style Ale. W obu przypadkach maja tendencje do udawania, ze już po robocie na przyzwoitym poziomie odfermentowania, a potem jeszcze robią niespodzianki z nagazowaniem schodząc jeszcze niżej. Dobrze pod koniec podnieść temperaturę i przytrzymać ciut dłużej, żeby uniknąć przegazowania. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.