zasada Opublikowano 3 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2021 Na forum nie mają własnego tematu, pojawiły się bodaj w zapiskach trzech browarów: @dirk gently@manowar@knurek HBT mają duży wątek, na którego początku jestem i jedno czego się na razie dowiedziałem, to że odfermentowuja słabo (jak Windsory). W tygodniu przyjdą do mnie i zastanawiam się co dalej z impulsywnym zakupem zrobić. Koledzy coś pamiętają, coś opowiedzą o nich? edit: zmiana znaku w porównaniu z Windsorami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafple Opublikowano 4 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Z moich doświadczeń wynika, że odfermentowują znacznie niżej niż Windsory i minimalnie niżej niż S-04. Chyba najbliżej im pod kątem odfermentowania do Lallemand English Style Ale. W obu przypadkach maja tendencje do udawania, ze już po robocie na przyzwoitym poziomie odfermentowania, a potem jeszcze robią niespodzianki z nagazowaniem schodząc jeszcze niżej. Dobrze pod koniec podnieść temperaturę i przytrzymać ciut dłużej, żeby uniknąć przegazowania. zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manowar Opublikowano 7 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Schodzą niżej niż S-04. Dają klarowne, pełne w smaku piwo - dla mnie bardzo fajne do lekkich prostych Ale. zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi