ervin Opublikowano 30 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 @zasada Czy uwodnione drożdże mogę schować do lodówki?? Brzeczka ma już 21 stopni Myślę że jeszcze z godzinkę i zejdę poniżej 20 i wtedy mogę już zadać drożdże? @zasada Moderatorski edit: nie pisz postu pod postem. Edytuj i uzupelniaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 30 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Drożdże umierają jeśli są uwodnione bez jedzenia. Mógłbyś szklankę brzeczki odlać i im dać ale znów kwestia sterylności. Podkarmione drożdże rusza w szklance. Generalnie ja bym juz nie miał nerwów na takie robienie piwa na wariata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ervin Opublikowano 30 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Ja mam świeże drożdże one są 20m w wodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 30 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 1 minutę temu, ervin napisał: Ja mam świeże drożdże one są 20m w wodzie Kurde, ale przecież jak je masz uwodnione 20 minut i mówisz, że jeszcze godzinę poniżej tych 20"C Ci zabierze, nie wspominając o tym, że najlepiej dać brzeczce sie dochlodzic w piwnicy przez noc to one będą już trupkami w dużym %. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ervin Opublikowano 30 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 I udało się dołożyłem dużo lodu do wody i zbiłem na 18 stopni zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 31 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 Następnym razem uwadniaj drożdże dopiero jak schłodzisz brzeczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi