Skocz do zawartości

Temperatura fermentacji pilsa


ervin

Rekomendowane odpowiedzi

Drożdże umierają jeśli są uwodnione bez jedzenia. Mógłbyś szklankę brzeczki odlać i im dać ale znów kwestia sterylności. Podkarmione drożdże rusza w szklance.

Generalnie ja bym juz nie miał nerwów na takie robienie piwa na wariata.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

1 minutę temu, ervin napisał:

Ja mam świeże drożdże one są 20m w wodzie 

Kurde, ale przecież jak je masz uwodnione 20 minut i mówisz, że jeszcze godzinę poniżej tych 20"C Ci zabierze, nie wspominając o tym, że najlepiej dać brzeczce sie dochlodzic w piwnicy przez noc to one będą już trupkami w dużym %.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.