Dziajl Opublikowano 6 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 Poszukuję najlepszej opcji warzenia piwa. Zastanawiam się nad kociołkiem, ale nic sensownego w tym nie widzę. Może istnieje jakaś alternatywa. Dodam że warzenie w garze nie wchodzi w grę - płyta indukcyjna tego nie wytrzyma, a gaz w bloku odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchor Opublikowano 6 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 A co jest złego w kociołku? Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamiko Opublikowano 6 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 Jeśli mieszkasz w mieszkaniu nic lepszego niż kociolek.nie wymyślisz. Ravage Trzy Baryłki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziajl Opublikowano 6 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 31 minut temu, Adamiko napisał: Jeśli mieszkasz w mieszkaniu nic lepszego niż kociolek.nie wymyślisz. Masz jakiś konkretny model na myśli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamiko Opublikowano 6 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zaleznie jaki masz budzet, jakiego oczekujesz wybicia i jakie mocne piwa chcesz warzyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziajl Opublikowano 6 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 Dobrze byłoby się zmieścić z podstawowym tuningiem do 2k. Wybicie myślę że 35l wystarczy - ale 50 byłoby idealnie. Piwa głównie o ekstrakcie 16 BLG. Co myślicie o czymś tego typu? https://piwoszarnia.pl/garnek-warzelny-herms-obs-elektryczny-2x2000w-50l-p-1521.html weislo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaschels Opublikowano 6 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 To zostaje tylko opcja zwrotów z akcji z Niemiec na OLX są. Musisz pogodzić się z faktem że ktoś inny je rozdziewiczyl.Ja mam brauhelda i jest spoko . To kopia coobry bez chłodnicyWysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pelasek Opublikowano 6 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 Ja uwarzyłem 30 warek na płycie indukcyjnej w garze emailiowanym 40L i nie miałem żadnych problemów. Wymieniłem na kociołek by się wynieść do garażu bo żona się denerwowała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skazi Opublikowano 6 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, Dziajl napisał: Co myślicie o czymś tego typu? https://piwoszarnia.pl/garnek-warzelny-herms-obs-elektryczny-2x2000w-50l-p-1521.html To zwykły garnek tylko na prąd i z wbudowaną chłodnicą, nic poza tym. Edytowane 6 Grudnia 2021 przez skazi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grober75 Opublikowano 6 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 Ten gar to tylko kłopot. Chłodnica wbudowana na stałe i grzałka otwarta. Ciekawe jak chcesz w nim zacierać. Bo wg konstrukcji to raczej kocioł do gotowania gotowej brzeczki lub piwka z brewkita. Zastanów się nad tym czego chcesz i polecam zacząć trochę oszczędzać jeżeli nie możesz sobie pozwolić na wysupłanie w jednym miesiącu na zakup automatu. Możesz oczywiście jak kolega wspomniał polować na egzemplarze po rozdziewiczeniu. Ale pamiętaj że nie obędzie się bez chłodnicy zanurzeniowej, płytowej czy przeciwbieżnej. Dla warek do 40 l to chyba COBRA V50 czy Klarstein Brauheld Pro 45l, Grainfather S40 lub G40. Ale to koszt grubo powyżej 2K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravage Trzy Baryłki Opublikowano 6 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 Coobra CB5 Ciągle sie docieramy już po kilkunastuwarkach. Ale 30 L mi idzie bardzo prosto zrobić i dobrze idzie mi celowanie w 13 blg z wachnieciem +/- blg. raz coś się odzacierało do 16 XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziajl Opublikowano 8 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 W dniu 7.12.2021 o 00:14, Ravage Trzy Baryłki napisał: Coobra CB5 Ciągle sie docieramy Jesteś zadowolony z Cobry? Trzeba coś tuningować? Czy prosto z pudełka można warzyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi