cemik1 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Do kupionego okazyjnie używanego kociołka została, prawdopodobnie omyłkowo, dołączona rurka przelewowa od Klarstein Mundschenk Chciałbym to jakoś wykorzystać, ale nie wiem, jaki jest to typ złącza. Średnica wewnętrzna widocznego na zdjęciu gniazda to 9/16" (~14,2mm). Może ktoś wie jakie to złącze, gdzie można kupić pasującą drugą część? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekGaaD Opublikowano 20 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 Camlock 1/2 cala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 https://pl.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=AS_20220120024803&SearchText=camlock+1%2F2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cemik1 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 (edytowane) OK. Dziękuję. Samo złącze już znalazłem, ale jak zwykle pojawia się następna zagadka. Zastosowany w tym kotle fabryczny zawór ma gwint wewnętrzny M12x1 a camlocki GW lub GZ 1/2". Przeszukiwałem sklepy i hurtownie ale nic sensownego, jako przejściówkę nie znalazłem. Ten gwint M12x1 jest dość rzadko stosowany. Potrzebne jest coś z takim właśnie zewnętrznym M12x1 oraz czymś mniej egzotycznym z drugiej strony. Najlepiej z nierdzewki. Może natknęliście się na taki element w czeluściach internetu? Edytowane 21 Stycznia 2022 przez cemik1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyżak Opublikowano 21 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Idź do tokarza dotoczy Ci mufę/nypel/redukcję wedle potrzeb lub wymień zawór lub wkręć camloka w zawór na chama lub zjedź gwint w camlocku i wklej go w zawór na żywicę. Rozwiązań do czorta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cemik1 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zamówiłem narzynkę i nagwintuję standardową rurkę 12mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnotek Opublikowano 16 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 Witam, a może ktoś wie gdzie dostać taką rurkę przelewową? Potrzebuję na cito. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi