PanJaqb Opublikowano 12 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Hej Proszę o poradzenie jakie drożdże do: 1. Hefe - najlepiej chyba byłoby WLP300 ale trochę drogie jak na użycie do 1 warki co można by zastosować, co daje fajny efekt? FM41? WB 06? 2. Marcowe - najlepiej chyba byłoby Wyeast 2124 Bohemian Lager ale trochę drogie jak do 1 warki co można by zastosować co się sprawdzi? W34/70? 3. Saison - najlepiej chyba byłoby Wyeast 3724 Saison ale trochę drogie jak do 1 warki nie mam pomysłu co użyć? Poradźcie proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Zrób więcej warek albo użyj FM 21-31-41. Z tych droższych świetnie mi się sprawdziły Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen, Wyeast 2308 Munich Lager. PanJaqb 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 7 godzin temu, PanJaqb napisał: Poradźcie proszę Pytaj o gestwy wskazanych a ekonomicznie nieopłacalnych szczepów na forum i w grupach FB etc.? No i śledź wyprzedaże w sklepach, ja w 2021 kupiłem tak trzy saszetki i fiolki i tylko jedna nie wystartowała. PanJaqb 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanJaqb Opublikowano 13 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 A gdyby nie udało się nic znaleźć to co mamy do wyboru w sucharach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 5 minut temu, PanJaqb napisał: A gdyby nie udało się nic znaleźć to co mamy do wyboru w sucharach? Do marcowego najłatwiej. W34/70 od Fermentisa, albo Diamond od Danstara. Pseniczne podobno na Mauribrew Weiss Y1433 wychodzą najlepiej. A do saisona to nie wiem czy Belle Saison, czy BE-134, czy nowy Danstar Farmhouse. O tyle fajnie, że poza tymi ostatnimi wszystkie są w miarę obszernie opisane na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BumBum Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Z suchych polecam drożdże ejlowe od Mangrove Jack's. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi