cyceron1 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 witam czy do suchych ekstraktów słodowych jest taka sama zasada jak do cukru? tzn 4gr na 0.5l przy cichej fermentacji. I jak długo można przechowywać otwarta puszkę? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Skorzystaj z kalkulatora CO2. Suchego ekstraktu daje się więcej niż cukru, by uzyskać taki sam stopień nagazowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoirack Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Przeszukaj wiki... 200g suchego ekstraktu zastępuje 160g glukozy. A co masz na myśli pisząc 4gr na 0.5l przy cichej fermentacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IndY Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Tutaj link do kalkulatora: http://hbd.org/cgi-bin/recipator/recipator/carbonation.html?12864750#tag Dried Malt Extract to suchy ekstrakt słodowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrapek Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Ważne jest też, aby wiedzieć jaka jest fermentowalność ekstraktu. Muntons np. 75%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro27 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Witam. Zostało mi 500g suchego ekstraktu, chciał bym go dodać do brzeczki. W którym momencie powinienem to zrobić? na początku gotowanie w środku czy pod koniec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pun kOmora Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 na koniec gotowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro27 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 na wyłączonym palniku czy np 10 min przed końcem gotowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 na wyłączonym palniku czy np 10 min przed końcem gotowania? Tak żeby zdążył się rozpuścić. Może być 10 min przed końcem gotowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro27 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 na wyłączonym palniku czy np 10 min przed końcem gotowania? Tak żeby zdążył się rozpuścić. Może być 10 min przed końcem gotowania. Ok, dziękuję bardzo za odpowiedź. A takie pytanie z czystej ciekawości: co by się stało gdybym dodał go na początku gotowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 na wyłączonym palniku czy np 10 min przed końcem gotowania? Tak żeby zdążył się rozpuścić. Może być 10 min przed końcem gotowania. Ok, dziękuję bardzo za odpowiedź. A takie pytanie z czystej ciekawości: co by się stało gdybym dodał go na początku gotowania? Chyba nic. Nie wydaje mi się, żeby mogło to mieć jakieś negatywne skutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Miałbyś mniejsze wykorzystanie chmielu z powodu wyższej gęstości brzeczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pun kOmora Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 plus więcej posmaku karmelowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się