Budziol26 Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Jakie macie zdanie na butelkowanie piwa w butelki pałąkowe/patentowe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Pozytywne. Zdezynfekuj uszczelki i butelkę i jazdaWysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Są za wysokie do wielu skrzynek - nie ustawisz jedna na drugiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Godzinę temu, punix napisał: Są za wysokie do wielu skrzynek - nie ustawisz jedna na drugiej. Trzeba przymierzyć, moje wchodzą do skrzynek typu czarny żywiec czy okocim bez problemu i można piętrować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Zgadza się, napisałem tylko, bo warto na to zwrócić uwagę, żeby później nie mieć niespodzianki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas994 Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Rozlewam do takich cydry od dwóch lat. Nigdy nie było problemu. Zapięcia pałąkowe można dokupić, kiedyś widziałem po 1zł gdzieś. Podobno w razie granatu prędzej wyskoczy ci ten korek niż rozwali butelke. Po pewnym czasie na dnie butelki powstaje osad od drożdży, którego nie tak łatwo sie pozbyć. Zwykłe butelki z takim osadem wolałbym oddać na wymianę niż się bawić z szorowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi