dziobak_666 Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Witam! To mój pierwszy post i pierwsza fermentacja, piwo z brewkita Brewmaker Mild. Nigdzie na zdjęciach ani w opisach nie znalazłem żeby komuś na pianie się robił taki brązowy nalot, taki jakby kożuch gęsty podzielony na kłaczki. Czy to mogą być są objawy infekcji? zdjęcia robione w 2 dniu fermentacji. Pozdrawiam i z góry dziękuję za oświecenie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Wszystko w najlepszym porządku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Cześć Wszystko w porządeczku - to drożdże na pianie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak_666 Opublikowano 23 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 hehe, dzięki za informację Proponowałbym stworzyć jakiś wątek ze zdjęciami brzeczki podczas fermentacji bo początkującym ciężko ocenić czy coś jest nie tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Słuszna racja, trzeba trochę pobuszować po serwisie http://www.piwo.org/galeria/thumbnails.php?album=32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak_666 Opublikowano 23 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Faktycznie, nie zauważyłem osobnego całkiem działu... a na forum nie znalazłem. Cóż, głupie pytania na początek się zdarzają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Nic się nie martw A piwa pilnuj, poczytaj instrukcję, forum i wyjdzie udane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Oj, jakbym pokazał wam jak wyglądał wierzch piwa fermentowanego California Lager, to byście się zdziwili. Nieszczęśliwie sam byłem w szoku i zdjęcia nie zrobiłem, ale wyglądało to jak kra na Bugu we Włodawach. A potem te drożdże urządziły mi kolejne zdziwko, jak zebrałem 600ml gęstwy do litrowego słoika i wykipiały sobie stojąc w lodówce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 (edytowane) Cześć Oj, jakbym pokazał wam jak wyglądał wierzch piwa fermentowanego California Lager, to byście się zdziwili. U mnie to wyglądało jak zaczyn na chleb http://www.piwo.org/forum/postgallery.php?pid=40490&filename=Zdj%EAcie000.jpg Edytowane 24 Września 2010 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się