jagregis Opublikowano 16 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Cześć, Od razu przepraszam Adminów, jeśli gdzieś jest to wyjaśnione. Bo ja nie znalazłem nic, oprócz opisywania obecnego sprzętu przez autora i problemów z nim, do propozycji niedziałającego linku. Aktywnie poszukuję rady, jak i sugestii co kupić. Na co zwracać uwagę? Z grubsza to wiem, na próg błędu. Problem z moimi zakupami jest taki, że chyba je psuję ? Kupiłem termometr z Biowina, taki do mięsa. Po roku pokazuje 50°C zaraz po włączeniu. Potem kupiłem kolejny, bezprzewodowy tym razem - TS TP40. Po pół roku moją temperaturę - człowieka pokazuję jako 44-45°C. A wrzątek to ma 108°C...Tak, że tego. Niby blisko. Ale no...próg duży. Co polecacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geddeon Opublikowano 17 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 (edytowane) Może to głupie , ale ja używam aż 3-ech termometrów Ten z Browin-u jest na stałe, elektroniczny do kontroli (co jakiś czas) Sprawdziłem oba na tym powszechnie stosowanym i skalibrowałem ten Browinowy Różnica po ustawieniu +- ~1,5°C Jak na razie spisuje się dobrze Więc może ten Twój się po prostu rozkalibrował? Spróbuj ustawić taki sam pomiar na tarczy jaki na tym zwykłym termometrze. Edytowane 17 Czerwca 2022 przez Geddeon Dopisek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek5791 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 Cześć. Można spróbować DT11 od polskiego producenta. Są też wersje z ze świadectwem wzorcowania HACCP. zakres mierzonych temperatur termometru DT11: -50°C do 250°C zakres temperatur pracy: -30°C do 40°C temperatura składowania: 0°C do 40°C rozdzielczość: w całym zakresie pomiarowym 0,01°C dokładność: 0°C-100°C: -/+0,05°C wyświetlacz: LCD zasilanie: akumulator Li-ion accu czas ładowania: ok. 1,5 godziny czas pracy ciągłej: ok. 2 tygodnie wymiary obudowy: 154x37x16mm wymiary sondy: 120x3,3mm, wykonana ze stali nierdzewnej stopień ochrony obudowy: IP65 waga: 70g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 17 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 Od wielu lat używam tego:https://gastromix.pl/z-sonda/26677-termometr-do-pieczenia-z-sonda-i-funkcja-timera.html W temperaturze pokojowej pokazuje 1c więcej, ale wrzątek to 100C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafple Opublikowano 17 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 Od ponad 5 lat używam najtańszej wersji ETI Thermapen'a kupionego w dużej promocji i jestem bardzo zadowolony. Bateria w ciągu tylu lat była raz wymieniana. Pomiar z dokładnością 0.5C, odczyt w 3s. Obecnie na Amazon jest wiele termometrów znacznie tańszych z podobnymi parametrami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robercik Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Też polecam jak pisał Slawek5791 Termoprodukt, bardzo dobry producent termometrów https://termoprodukt.com.pl/ Możesz skontaktować się z nimi i skonfigurować sobie rodzaj sondy czy długość przewodu. Dokładność tych termometrów jest zawsze zgodna ze specyfikacją, a do użytku domowego raczej świadectwa wzorcowania nie będziesz potrzebował. Jeżeli bardzo byś chciał mieć papier z potwierdzeniem, to za 50 zł zrobią Ci wzorcowanie ale bez znaku PCA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi