Jump to content

Minutnik/przypominacz piwowarski.

Jejski

Recommended Posts

Zapewne wszyscy mieli kiedyś problem z dodaniem na czas słodów, chmieli czy mchu. Skleroza nie boli ale potrafi zamieszać :D . Telefon i inne kuchenne minutniki jakoś mnie stresują i nie mają tej funkcjonalności której potrzebuję. Jako że warzenie z komputerem to dla mnie standard, poszukałem i znalazłem dwa programy.

Pierwszy to Start Timer (Ubuntu,Gnome). Instalacja z poziomu Synaptica, a po przelogowaniu dostępne prawa mysz na panel-Dodaj do panelu-Minutnik Można sobie zapisać określone czynności w danym czasie i wywoływać ikoną na panelu.

Drugi to dodatek do Firefoxa Tea Timer .

Działa podobnie do pierwszego z tym że niestety nie obsługuje plików mp3 :( , a tylko wav. i działa tylko przy włączonej przeglądarce.

W niedzielę przeprowadzam testy.

Macie może jakieś inne propozycje w temacie?

Jak ktoś ma jakieś doświadczenie z lutownicą to polecam bardzo prosty timer

http://mirley.firlej.org/kuchenny_timer

Sam go używam i działa bez zarzutu, minusem jest to że potrzebny jest kabel do zasilania, bo na baterii długo nie pociągnie.

Cześć :(

elo ...........

boszeeeeeee ........ z komputerem do warzelni ..........

A z czego muzę puszczać? Bez muzyki przy warzeniu? :D

Po to płace abonament radiowo-telewizyjny żeby korzystać z najzwyczajniejszego radia :)

ale i tak najczęściej i tak nic nie słucham ....

JEJSKI nowa warzelnia, nowy budzik to nowe piwa muszą być super.

I kto to mówi? Nie sprzęt, nie bajery tylko wiedza i praktyka robi dobre piwa. Mnie jeszcze brakuje dużo do Ciebie, ale się staram.

Właśnie testuję przypominacza i chyba całkiem mnie zadawala. Wiadomo że jak się nie zaprogramuje to nie przypomni o np. wodzie do wysładzania czego przed chwilą doświadczyłem :D