AndrzejKu Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Jasne że możesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zdegustowałem 666 i opiszę wrażenia. Spodziewałem się przegazowania , tak jak ostrzegałeś. Piwo schłodzone do około 12 stopni. Potężny huk przy otwieraniu zamknięcia patentowego ,ale na szczęście nie było fontanny. Nalewanie trwało jakieś 10 minut. W tym czasie zdążyło się odgazować , fota zrobiona po mniej więcej tym czasie. Piana grubopęcherzykowa ,trwała , zalepiła całe szkło Bardzo mętne , chociaż przed otwarciem , zobaczyłem że od góry delikatnie zaczyna się klarować. Dobrze że nie przyszło mi do głowy czekać Kolor ciemne złoto , pomarańcz Spodziewałem się zupełnie innego aromatu po tym chmielu. Zdecydowanie przypomina mi Fuggles lub EKG , dziwne trochę ? Mocno przyprawowy , korzenny , ziemisty. Nic poza chmielem nie czuć Może lekkie estry od drożdży , ale trudno powiedzieć czy to nie od chmielu. Po ogrzaniu , jakieś 30 minut , pojawiły się lekkie żywiczne aromaty. Najpierw spróbowałem piany i moje kubki smakowe powiedziały dobranoc Jestem mocno zaskoczony , bo piwo da się pić Lubię takie wynalazki i wypiłem całą butelkę Piwo wydaje się słodkie i pełne. W połączeniu z tym poziomem goryczki daje uczucie jakby się piło słodki likier , nalewkę , syrop ziołowy. Goryczka oblepia całą jamę ustną i pozostaje przez kilka minut po przełknięciu. Czuć ją każdą częścią jamy ustnej. Przypomina trochę rozgryzienie skórki grejfruta , lub mleka z tego kwiatka mleczaj ( z którego robiło się te rurki - trąbki w dzieciństwie ) Mimo całej tej mieszaniny słodko gorzkich smaków , muszę powiedzieć że smakowało mi. Może na druga butelkę bym się nie skusił , bo moje kubki smakowe by temu nie podołały , jednak wrażenia pozytywne. Oczywiście traktując to piwo jako eksperyment. Dzięki za możliwość spróbowania tego potwora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baradnor Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Piana ułożyła się tak, że wygląda jak świeżo otwarte jajo facehuggera. Mrok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Dla Ciebie też mam buteleczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baradnor Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Dziękuję Przyjdę razem z egzorcystą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Turbo kozak i trochę gęstwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Wygląda jak węgiel :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Infekcja, wszędzie infekcja..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 W rzeczywistości dużo jaśniejsze i mocne jak cholera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baradnor Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Trzeba przepijać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Raczej zagryzać ogórkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Pils. I oto chodzi, i o to chodzi korzen16 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Tak, dobry pilzner w browarze to podstawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 (edytowane) I drożdże od Ciebie Jeszcze raz dziękuję Edytowane 5 Maja 2014 przez AndrzejKu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grudniowy Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Żytnie Glut bardzo dobre, gęste wręcz jak nalewka. Pomimo swojej gęstości bardzo pijalne można je pić jedno za drugim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Nowe zabawki:) Czy to tak będzie do końca życia że jeszcze się coś przyda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Panie, to hobby to niekończące się wydatki, i nie mówię tu o surowcach p.s. Ciekawy keg na złączkę cornelius Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 śmiem twierdzić, że tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baradnor Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Właśnie degustuję 666 IBU i jest co najmniej ciekawie Otwarło się bez problemów, a piany nie stwierdzono. W zapachu do złudzenia przypominało mi single hopa Goldings z serii IPA is dead Brewdoga. W smaku jest kosmos. Najpierw jest bardzo subtelnie - słodycz, lekka przyprawowość i korzenność, a poźniej jest po prostu p**********e goryczki, która po prostu zwala z nóg! Gorycz wypełnia całe usta i wręcz wykrzywia, ale jest to stosunkowo przyjemne uczucie (w tej chwili jestem w połowie pokala). Przynajmniej jak dla mnie, bo moja Żona od pięciu minut płucze usta . Największe natężenie gorycz osiąga po około minucie i wtedy juz trzeba wziąć kolejny łyk . Tylko raz w życiu miałem coś bardziej gorzkiego w ustach - chleb upieczony na drożdżach po black ipa 100 IBU chmielonej na zimno. Podsumowywując, eksperyment ciekawy i bardzo mnie zaskoczył aromat Iungi. Gdyby zmniejszyć goryczkę do ok. 80 IBU byłaby z tego świetna PIPA. Dziękuje za możliwość degustacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 #73 Amber Ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 (edytowane) #74 Lambic 5,40 kg pilzneński 3,60 kg pszenica 45 st 15' 55 st 15' 65 st 40' 72 st 15' 78 st 5' 88 g Styrian Golding 60' (suszenie od 8.02.2013. Na początku było 100 g i 4.1%) 45 l 11 blg drożdże S-33 Na cichą 3278 lambic blend #75 APA 6,60 kg pale ale 0,90 kg wiedeński 0,80 kg pszeniczny 0,60 kg karmelowy czerwony 54 st 10' 67 st 60' 78 st 5' 10 g Citra 20' 50 g Chinook 15' 50 g Centennial 10' 50 g Cascade 5' 50 g Chinook 0' (30' w 80 st) 50 g Centennial 0' (30' w 80 st) 50 g Cascade 0' (30' w 80 st) 43 l 12 blg drożdże denny's favorite 50 Na cichą 20 g Chinook 7 dni 20 g Centennial 7 dni 20 g Cascade 7 dni Edytowane 4 Czerwca 2014 przez AndrzejKu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 (edytowane) # 76 White IPA 6,30 kg pilzneński 2,90 kg pszeniczny 1,70 kg pszenica 0,60 kg owies 55 st zasyp 53 st 10' 66 st 60' 72 st 15' 78 st 20' 90 g Tomahawk 50' 2 g rumianek 3' 10 g kolendra indyjska 3' 50 g skórka z pomarańczy 3' 10 g skórka z cytryny 3' 2 g Kolendra indyjska 0' (30' w 80 st) 60 g Cascade 0' (30' w 80 st) 60 g Citra 0' (30' w 80 st) 60 g Centennial 0' (30' w 80 st) 53 l 11 blg Saccharolicious B003 Wheat I, białe walonki Edytowane 1 Lipca 2014 przez AndrzejKu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) #77 AAA 9,7 kg pale ale 1,2 kg caraamber 0,8 kg monachijski 0,2 kg karmelowy 300 0,1 kg czekoladowy jasny 55 st zasyp 53 st 10' 62 st 25' 72 st 40' 78 st 20' Trochę było za jasne więc dodałem do wysładzania 50 g jęczmienia palonego 25 g Chinook 20' 25 g Centennial 20' 45 g Chinook 10' 45 g Centennial 10' 62 g Chinook 0' (30' w 80 st) 62 g Centennial 0' (30' w 80 st) 46 l 14 blg drozdze US-05 i S-04 Edytowane 1 Lipca 2014 przez AndrzejKu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 (edytowane) #78 American wheat kranówka z RO 1:1 4,10 kg pilzneński 4,10 kg pszeniczny 0,90 kg monachijski 0,20 kg zakwaszający 57 st zasyp 55 st 10' 68 st 60' 78 st 20' 100 g Styrian Golding 30' 100 g Chinook na 60' w 80 st 53 l 11 blg Nottingham Danstar i American Wheat Edytowane 24 Czerwca 2014 przez AndrzejKu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 (edytowane) # 79 Słoneczne Ale kranówka z RO 1:1 7,80 kg pilzeński 2,80 kg wiedeński 1,30 kg carapils 1,30 kg pszniczny 0,25 kg zakwaszający 58 st zasyp 54 st 10' 68 st 90' 78 st 20' 50 g IUNGA 50 g 60 g Summit 15' 60 g Citra 10' 70 g Centennial 5' 80 g Chinook 0' 60 l 13,5 blg gęstwa danny's favorite 50 Edytowane 1 Lipca 2014 przez AndrzejKu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się