kwach441 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Hej, Trzy szybkie pytania: 1. Czy nie zebrałem chmielu za późno? (23.10.2022 Willamette) 2. Co może się stać przy użyciu chmielu zebranego za późno? 2. Na koszyku teraz widzę że spacerują sobie mszyce, chyba wszystko będzie do wywalenia, pryskałem tylko silcolem zanim pojawiły się szyszki, później nie widziałem potrzeby a wolałem nie używać chemii. Macie jakieś sposoby na to paskudztwo na przyszły rok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 2 godziny temu, kwach441 napisał: wszystko będzie do wywalenia Wywal do kotła, mszyce nie powinny dać wyraźnego posmaku Ununul 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob7320 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Godzinę temu, x1d napisał: 3 godziny temu, kwach441 napisał: wszystko będzie do wywalenia Wywal do kotła, mszyce nie powinny dać wyraźnego posmaku Najwyzej w piatek nie bedziesz pił tego piwa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abasan30 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Ja przewiązuje chmiel żółtymi wstążkami. Chodzi oto aby przyciągnąć biedronki które żywią się mszycami. Im więcej będzie biedronek tym więcej mszyc zjedzą. Testowałem w tamtym roku - działa. Są filmy na YT na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monodem Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, Abasan30 napisał(a): Ja przewiązuje chmiel żółtymi wstążkami. Chodzi oto aby przyciągnąć biedronki które żywią się mszycami. Im więcej będzie biedronek tym więcej mszyc zjedzą. Testowałem w tamtym roku - działa. Są filmy na YT na ten temat. W tamtym roku robiłem parę razy opryski rozwodnioną gęstwą i też zero chorób i mszyc. O wstążkach nie słyszałem ale na pewno zawieszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abasan30 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Im więcej żółtego tym lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi