Glowa Opublikowano 25 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 (edytowane) Widzę, że są opisy stylów z 2021 roku https://www.bjcp.org/style/2021/beer/, można dodać kategorię BJCP 2021 PL pod "Tłumaczenia i większe opracowania" analogicznie do BJCP 2008 PL i BJCP 2015 PL Edytowane 25 Października 2022 przez Glowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 25 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 A kto będzie tłumaczył? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glowa Opublikowano 25 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Wolontariusze ? Część mogę przetłumaczyć. Tak na szybko przeglądając różnice, widzę że w 2021 pojawiło się BRUT Ipa i Hazy IPA. Zamiast Trappist Ale jest Monastic Ale. Kellerbier wleciał do 27A Historical Beer, za to Gose wyleciało z Historical Beer. Pojawiły się też 28D Straight Sour Beer 29D Grape Ale 30D Specialty Spice Beer Zamiast Clone Beer jest teraz Commercial Specialty Beer. Nie ma tego dużo więc mogę się podjąć przetłumaczenia wyżej wymienionych. Druga sprawa, drobne różnice w opisach stylów które były już w wersji 2015. Np w 1B American Lager w Aroma w 2015 było "Low malt aroma optional" a w 2021 jest "low to no malt aroma", zastanawiam się czy jest sens strzępić klawiaturę o takie niuanse. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się