radar1111 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Witam chciałem przeprowadzić zacieranie w stałej temperaturze 66stopni i tak pokazał mi termometr . Niestety okazało się że był zepsuty . Przeprowadziłem zacieranie w 50stopniach około . Będzie coś z tego czy to wywalic jaki może być skutek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 IMO skrobia się nie zatarła i nie będziesz miał cukrów fermentowalnych w nastawie. Jaki zasyp, jakie BLG Ci wyszło (?), czy robiłeś próbę jodową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radar1111 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Robiłem próbę jodową- nie zabarwiła się na fioletowo . 3kg słodu pszenicznego 2,5 pliznenskiego. Filtruje jak będę miał pełną brzeczkę napisze ile wyszło blg. Jak coś to proszę o odpowiedź w miarę szybko bo nie wiem czy to wylewać w kanał czy nie dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radar1111 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Wyszło niecałe 11blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Coś tam się zatarło. Po czym wnioskujesz że termometr był trefny? Jakim termometrem mierzysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radar1111 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Browin elektroniczny z sondą , łyżeczka spróbowałem breczki i miała dość niska temperaturę wtedy włożyłem żółty termometr taki tani no i okazało się że ten elektoroniczny nawalił (prawdopodobnie sonda) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 A włożyłeś tylko końcówkę czy cały aż do poziomu mierzonej temperatury? Żółte termometry Alla France są total immersion, więc trzeba zanurzyć cały płyn służący do mierzenia temperatury, aby pokazywał poprawną wartość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Jak jeszcze masz zacier to nie wylewaj, tylko podnieś to tych 65°C mierzonych w sposób nie budzący wątpliwości i po strachu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się