Skocz do zawartości

aldehyd benzoesowy


Rekomendowane odpowiedzi

Saison po fermentacji pachnie intensywnie sherry z wyczuwanym aromatem pestki czy gorzkiego migdału. W smaku gorzkie pestkowe. Drożdże Lallemand Bell Saison, temperatura fermentacji 17, pod koniec fermentacji 21 stopni Celsjusza. Czy gęstwę z tego piwa można użyć do kolejnego piwa? i drugie pytanie, czy ten związek jest trujący i czy z czasem zredukuje się w butelkach?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

5 godzin temu, Nazwa użytkownika napisał:

czy ten związek jest trujący

Każdy związek jest trujący w odpowiedniej dawce ;)

 

Aldehyd benzoesowy ma LD50 1300 mg/kg (jakieś dwa razy niższa niż chlorek sodu), a próg wyczuwalności 1 mg/l, raczej go w dawce toksycznej tam nie będzie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.