Skocz do zawartości

Brewkit Gozdawa Irish Stout - kwaśność


sokowy

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Zrobiłem pierwsze piwko z brewkitu Gozdawa Irish Stout i wyszło kwaśne. Technicznie wszystko dobrze, 2 tygodnie w ciepłym az przestaly drozdze pracowac, pozniej do garazu do zimnego 2 tygodnie. Gozdawa tak ma czy skąd ten kwaśny smak? 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@sokowy wydzieliłem Twój wpis z tematu Ostry Dyżur, który przeznaczony jest na innego typu wpisy - co można przeczytać tutaj i tutaj.

A na temat pytania: trudno coś powiedzieć, bo irish stout ma w związku ze słodami palonymi pewną kwaśność, ale jaki jej poziom jest obecny w Twojej warce to przez ekran się nie zmierzy. Daj piwko komuś oblatanemu, np. komuś kto na Guinnesie zjadł zęby i tak łatwiej Ci będzie czegoś się dowiedzieć.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.