sokowy Opublikowano 30 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 Cześć. Zrobiłem pierwsze piwko z brewkitu Gozdawa Irish Stout i wyszło kwaśne. Technicznie wszystko dobrze, 2 tygodnie w ciepłym az przestaly drozdze pracowac, pozniej do garazu do zimnego 2 tygodnie. Gozdawa tak ma czy skąd ten kwaśny smak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 30 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 @sokowy wydzieliłem Twój wpis z tematu Ostry Dyżur, który przeznaczony jest na innego typu wpisy - co można przeczytać tutaj i tutaj. A na temat pytania: trudno coś powiedzieć, bo irish stout ma w związku ze słodami palonymi pewną kwaśność, ale jaki jej poziom jest obecny w Twojej warce to przez ekran się nie zmierzy. Daj piwko komuś oblatanemu, np. komuś kto na Guinnesie zjadł zęby i tak łatwiej Ci będzie czegoś się dowiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolt Opublikowano 30 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 Jakie drożdże? Jakie temperatury fermentacji? I jak intensywny jest ten kwaśny smak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się