PeBePe Posted April 8 Share Posted April 8 Na razie mam sprzęt, surowce i nazwę (Pogórski Browar Piwniczny "Przy Cesarskiej Ceście"), chwilowo z powodu niezakończonej budowy warzę kontraktowo w mieszkaniu w kuchni ;-). Celem zdobycia jakiegoś tam obeznania z procesem fermentacji kontraktowo warzę podpiwki, stąd warki numer "zero". Brew kit wraz z fermentorem jednak czeka i mam nadzieję w maju ruszyć z warką #1 🙂 A teraz to pierwszy podpiwek nasyca się CO2 w butelkach, w głowie pomysły na kolejne eksperymenty surowcowo-technologiczne 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darinho Posted April 8 Share Posted April 8 Cześć. Powodzenia i samych udanych warek. Również tych "zerowych" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeBePe Posted June 6 Author Share Posted June 6 (edited) od niedzieli pierwsze piwo (brew kit Finlandia bitter, 10,5 BLG, dosładzany ekstraktem) w toku. Temperatura 16-18 C, pewnie pod koniec czerwca będzie rozlew mojej pierwszej warki. Edited June 8 by PeBePe zasada 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted June 6 Share Posted June 6 2 godziny temu, PeBePe napisał(a): od niedzieli pierwsze piwo (brew kit Finlandia bitter, 10,5 BLG, dosładzany ekstraktem) w toku. Temperatura 16-16 C, pewnie pod koniec czerwca będzie rozlew mojej pierwszej warki. Doświadczenie z winiarstwa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeBePe Posted June 8 Author Share Posted June 8 Nie za bardzo (w życiu trzy partie wina, z tego jedna wylana, a jedną dopijam bo szkoda mi pokłutych rąk podczas zbierania owoców dzikiej róży 😀); z ciekawości spytam co mogło to zasugerować, "dosładzany"? Widzę że zrobiłem literówkę w temperaturze, poprawione. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.