PeBePe Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Na razie mam sprzęt, surowce i nazwę (Pogórski Browar Piwniczny "Przy Cesarskiej Ceście"), chwilowo z powodu niezakończonej budowy warzę kontraktowo w mieszkaniu w kuchni ;-). Celem zdobycia jakiegoś tam obeznania z procesem fermentacji kontraktowo warzę podpiwki, stąd warki numer "zero". Brew kit wraz z fermentorem jednak czeka i mam nadzieję w maju ruszyć z warką #1 🙂 A teraz to pierwszy podpiwek nasyca się CO2 w butelkach, w głowie pomysły na kolejne eksperymenty surowcowo-technologiczne 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darinho Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Cześć. Powodzenia i samych udanych warek. Również tych "zerowych" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeBePe Opublikowano 6 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2023 (edytowane) od niedzieli pierwsze piwo (brew kit Finlandia bitter, 10,5 BLG, dosładzany ekstraktem) w toku. Temperatura 16-18 C, pewnie pod koniec czerwca będzie rozlew mojej pierwszej warki. Edytowane 8 Czerwca 2023 przez PeBePe zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2023 2 godziny temu, PeBePe napisał(a): od niedzieli pierwsze piwo (brew kit Finlandia bitter, 10,5 BLG, dosładzany ekstraktem) w toku. Temperatura 16-16 C, pewnie pod koniec czerwca będzie rozlew mojej pierwszej warki. Doświadczenie z winiarstwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeBePe Opublikowano 8 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Nie za bardzo (w życiu trzy partie wina, z tego jedna wylana, a jedną dopijam bo szkoda mi pokłutych rąk podczas zbierania owoców dzikiej róży 😀); z ciekawości spytam co mogło to zasugerować, "dosładzany"? Widzę że zrobiłem literówkę w temperaturze, poprawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się