PeBePe Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Na razie mam sprzęt, surowce i nazwę (Pogórski Browar Piwniczny "Przy Cesarskiej Ceście"), chwilowo z powodu niezakończonej budowy warzę kontraktowo w mieszkaniu w kuchni ;-). Celem zdobycia jakiegoś tam obeznania z procesem fermentacji kontraktowo warzę podpiwki, stąd warki numer "zero". Brew kit wraz z fermentorem jednak czeka i mam nadzieję w maju ruszyć z warką #1 🙂 A teraz to pierwszy podpiwek nasyca się CO2 w butelkach, w głowie pomysły na kolejne eksperymenty surowcowo-technologiczne 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darinho Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Cześć. Powodzenia i samych udanych warek. Również tych "zerowych" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeBePe Opublikowano 6 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2023 (edytowane) od niedzieli pierwsze piwo (brew kit Finlandia bitter, 10,5 BLG, dosładzany ekstraktem) w toku. Temperatura 16-18 C, pewnie pod koniec czerwca będzie rozlew mojej pierwszej warki. Edytowane 8 Czerwca 2023 przez PeBePe zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2023 2 godziny temu, PeBePe napisał(a): od niedzieli pierwsze piwo (brew kit Finlandia bitter, 10,5 BLG, dosładzany ekstraktem) w toku. Temperatura 16-16 C, pewnie pod koniec czerwca będzie rozlew mojej pierwszej warki. Doświadczenie z winiarstwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeBePe Opublikowano 8 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Nie za bardzo (w życiu trzy partie wina, z tego jedna wylana, a jedną dopijam bo szkoda mi pokłutych rąk podczas zbierania owoców dzikiej róży 😀); z ciekawości spytam co mogło to zasugerować, "dosładzany"? Widzę że zrobiłem literówkę w temperaturze, poprawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi