kozi Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 ale przecież jesteśmy dorośli i nie będziemy siedzieć w kącie i płakać nad zakażonym piwem. Myślę że każde piwo wlane do sedesu zamiast do kufla potrafi nawet dorosłego faceta wzruszyć do łez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Pewnie że żal, ale zrobisz nowe i będziesz miał nauczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogota Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 (edytowane) To ja mam podobnie, chociaż bardziej szampan niż piwo:( Ale mam pytanie, czy ktoś z Trójmiasta może mnie uraczyć jednym browarkiem własnej roboty? Jak mi wyjdzie to się zrewanżuję. Edytowane 30 Października 2010 przez Bogota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 albo zapłacę. takich rzeczy nie oferuj, bo to się źle odbiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogota Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Żartowałem:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 jeśli nie znajdą się chętni to ci wyślę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartkii Opublikowano 19 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 (edytowane) Jest przełom, Po 2 tyg. od butelkowania otworzyłem mojego Munich Dunkela 12°Blg i musze przyznać super jest, Może mogło być więcej gazu ale już jest niezłe...następne IRA po tyg. od butelkowania jest bardzo dobre....czy ze mną jest coś nie tak? że mi piwo smakuje po tygodniu...porównując do tego daremnego brew-kita to ojeju ale różnica jak te piwa po miesiącu mają być jeszcze lepsze to jaaaaa zacieranie "JEST SUPER" martwi mnie jedynie brak piany. Znaczy jak naleje z góry to spoko na dwa palce piana ino po minucie lub dwóch znika ale jak po ściance to piany brak ale dobrze gazuje...to co robię nie tak? Edytowane 19 Listopada 2010 przez Bartkii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiosso Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 To ja mam podobnie, chociaż bardziej szampan niż piwo:(Ale mam pytanie, czy ktoś z Trójmiasta może mnie uraczyć jednym browarkiem własnej roboty? Jak mi wyjdzie to się zrewanżuję. Nie ma problemu, zapraszam na Ujeścisko po flaszeczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiosso Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Jest przełom,Po 2 tyg. od butelkowania otworzyłem mojego Munich Dunkela 12°Blg i musze przyznać super jest, Morze mogło być więcej gazu ale już jest niezłe...następne IRA po tyg. od butelkowania jest bardzo dobre....czy ze mną jest coś nie tak? że mi piwo smakuje po tygodniu...porównując do tego daremnego brew-kita to ojeju ale różnica jak te piwa po miesiącu mają być jeszcze lepsze to jaaaaa zacieranie "JEST SUPER" martwi mnie jedynie brak piany. Znaczy jak naleje z góry to spoko na dwa palce piana ino po minucie lub dwóch znika ale jak po ściance to piany brak ale dobrze gazuje...to co robię nie tak? Generalnie za pianę odpowiadają białka - i o ile dobrze kojarzę takie średniej długości. Niektórzy zalecają robić przerwę białkową żeby uzyskać odpowiednie łańcuchy białka, ale chyba najprościej (sprawdziłem) dodawać trochę słodu pszenicznego do piwa (ok 5% powinno styknąć). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franekkkk Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Jeżeli słód jest dobrze rozluźniony przerwę białkową można ze spokojem pominąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartkii Opublikowano 19 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 (edytowane) Generalnie za pianę odpowiadają białka - i o ile dobrze kojarzę takie średniej długości. Niektórzy zalecają robić przerwę białkową żeby uzyskać odpowiednie łańcuchy białka, ale chyba najprościej (sprawdziłem) dodawać trochę słodu pszenicznego do piwa (ok 5% powinno styknąć). Jak to pomoże to zrobię ale w tym zacierze pominąłem. Edytowane 19 Listopada 2010 przez Bartkii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 za wcześnie po butelkowaniu by miała być porządna piana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogota Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Nie ma problemu, zapraszam na Ujeścisko po flaszeczkę A bardzo chętnie, szczególnie, że mam niedaleko z Wiszących Ogrodów:) Kiedy pasuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się