dziedzicpruski Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 mam takie szybkie pytanie,czy ten słód jest kwaśny w smaku ?. kupiłem wiedeński,dostałem prawdopodobnie wiedeński z napisem "słód zakwaszający",to co dostałem smakuje jak normalny słód,zero kwasowości. chciałbym ześrutować dzisiaj,a ze sklepem kontakt niemożliwy na tą chwile. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 mam takie szybkie pytanie,czy ten słód jest kwaśny w smaku ?. kupiłem wiedeński,dostałem prawdopodobnie wiedeński z napisem "słód zakwaszający",to co dostałem smakuje jak normalny słód,zero kwasowości. chciałbym ześrutować dzisiaj,a ze sklepem kontakt niemożliwy na tą chwile. Słód zakwaszający Weyermanna ma jedną charakterystyczną cechę, widoczną gołym okiem, jest połamany. Rzadko które ziarno jest całe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 26 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 a,to wszystko wyjaśnia,to co dostałem jest całe,dzięki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan62 Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Słód zakwaszający Weyermanna ma jedną charakterystyczną cechę, widoczną gołym okiem, jest połamany. Rzadko które ziarno jest całe. Jestem akurat po przesyłce z BA min. słód zakwaszający Weyermanna, są widoczne połamane ziarna , ale w ilości mniejszej niż 5%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 mam takie szybkie pytanie,czy ten słód jest kwaśny w smaku ?. Tak. Jest zdecydowanie kwaśny w smaku. Na pewno do odróżnienia od normalnego słodu. A połamane ziarna? Faktycznie chyba w tym słodzie jest ich sporo więcej. Ciekawe z jakiego powodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się