gen.Jomini Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Witam. Chciałbym użyć lomika i puławskiego do pilsa. Klimaty niby ziemiste, trawiaste, trochę owocowo. Czy ktoś miał jakieś doświadczenie z tymi chmielami w dolniakach, jakieś sugestie, porady co do chmielenia, jak naprawdę smakują i jaki aromat w piwie. Dotychczas tylko marynka i lubelski.... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Kiedyś robiłem eksperymenty z tymi chmielami, ale jakoś specjalnie różnic nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sapcio Opublikowano 17 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 Dawałem lomik do kilku warek pilsa, efekt raczej pozytywny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gen.Jomini Opublikowano 18 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 OK, chyba nie ma przeciwwskazań, to spróbuję... elroy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się